Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |'t Harde - Agressieve man  opgepakt na winkeldiefstal     |

De politie heeft maandagavond 19 juli een 45-jarige man uit 't Harde ingesloten nadat hij kort daarvoor bij een supermarkt enkele blikjes bier had meegenomen zonder te betalen. De man werd bij zijn aanhouding agressief en kon pas, nadat de politie pepperspray had gebruikt, worden aangehouden en vervoerd.


De politie werd rond 19.30 uur over de diefstal gewaarschuwd en trof de man daarna aan op een bankje aan het Centrum. Hij bleek flink onder invloed van alcohol. Bovendien had de man een ontzegging om in de supermarkt te komen wegens eerdere diefstallen.
Hij kon met moeite worden aangehouden en is daarna ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op.

|     |Ermelo - Man opgepakt na bedreigingen                     |

De politie heeft maandagavond 19 juli een 31-jarige man uit Balkbrug aangehouden wegens bedreiging en poging zware mishandeling van een 21-jarige toezichthouder van de meerkanten.


De verdachte bevond zich rond 18.30 uur bij een paviljoen op het terrein van de Meerkanten, waarvoor hij een toegangsverbod had. Toen de toezichthouder hem daarover aansprak werd de verdachte agressief en probeerde te schoppen. Hij uitte daarbij meerdere bedreigingen. De toezichthouder hield de man aan, in afwachting van de komst van de gewaarschuwde politie. De verdachte werd door de politie overgenomen en voor nader onderzoek ingesloten.

|     |Hattem - Diefstal van portemonnee uit handtas             |

Een 51-jarige vrouw uit Wezep is zaterdag 18 juli in een supermarkt aan de Vechtstraat in Hattem van haar portemonnee bestolen. De politie vraagt mensen alert te zijn.


De vrouw deed aan het begin van de middag haar boodschappen in de betreffende supermarkt. Toen zij bij de kassa arriveerde om te betalen, bemerkte zij dat haar portemonnee met inhoud uit haar tas was weggenomen. Direct heeft de vrouw haar bankpassen laten blokkeren. Uit de beelden van een beveiligingscamera in de supermarkt blijkt, dat de diefstal heeft plaatsgevonden op de groenteafdeling. Op de beelden is te zien dat een donkere vrouw de portemonnee uit de open tas, die in de boodschappenkar stond, wegneemt. De politie waarschuwt voor dergelijke zakken- en tassenrollerij. Zij adviseert het winkelend publiek om alert te zijn, tassen gesloten te houden en de eigendommen goed in het oog te houden.


-----------------------

(





(



---- --