Gemeente Bergen op Zoom


Debat Bergse Haven

Gisteren, 19 juli, vervolgde de raad de tweede termijn over Bergse Haven.

De coalitiepartijen, Lijst Linssen, PvdA, VVD en GBWP, dienden een motie in om een werkgroep op te richten. Deze werkgroep zou onder begeleiding van een extern adviseur het handelen van raad en college over Bergse Haven moeten doorlichten. Daarbij moet de werkgroep de verbeterpunten van het college betrekken en een nieuwe kadernota opstellen om Bergse Haven in de toekomst vlot te trekken. Deze motie werd uiteindelijk aangenomen.

De motie die D66 en CDA hadden ingediend om een extern adviseur in te schakelen die de raad ondersteunt in zijn controlerende taak bij de doorontwikkeling van het project werd verworpen.

Motie van wantrouwen

Voor er tot stemming van bovenstaande moties werd overgegaan diende de CDA, namens de oppositiepartijen SP, BSD, Groen Links en D66, een motie van wantrouwen tegen het college in. Het college voelde zich overvallen door deze motie van wantrouwen waarna de vergadering werd geschorst. Na de schorsing konden alle partijen reageren op de motie. Uiteindelijk werd er hoofdelijk gestemd en met 10 voor en 19 tegen werd deze motie verworpen