Politie Rotterdam Rijnmond

AANGEHOUDEN

TWEE DIEVEN OP HETERDAAD AANGEHOUDEN

Datum publicatie: 20-07-2010 08:57

PRINS-ALEXANDER - Twee mannen zijn maandagavond op heterdaad aangehouden toen zij een diefstal pleegden vanaf een bouwterrein.

Rond tien uur meldde een oplettende burger dat twee mannen goederen in een bestelbus laadden vanaf een bouwterrein aan de G.B. Shawplaats. Politieagenten gingen direct naar de bouwplaats en zagen dat de bestelbus net wilde vertrekken. De bestuurder kreeg een stopteken maar ging ervandoor. Na een korte achtervolging rondom de flats van de Hemingwayplaats reed de bestuurder het rechtervoorwiel van de bus lek en ging er lopend vandoor. Hierbij liep hij over de metrobaan.

Scooter
Om de vluchtende verdachte te kunnen pakken vorderde een agent van een voorbijganger zijn scooter. Samen met de scooterrijder achterop werd de achtervolging ingezet. Op aanwijzingen van een voorbijganger kon de verdachte op de Tagoreplaats worden aangehouden. De scooterrijder vertrok vervolgens. In de hectiek is de naam van deze behulpzame jongen niet genoteerd. De politie wil graag met hem in contact via telefoonnummer 0900-8844.

Tweede verdachte
Op aanwijzingen van diverse omstanders is de tweede verdachte in de omgeving van de Pres. Wilsonweg aangehouden.
Beiden zijn ingesloten voor nader verhoor.

Hond
Door een politiehond is in de directe omgeving gezocht naar nog een mogelijke verdachte. Deze is niet aangetroffen.

Auto in beslag genomen
De bestelbus is in beslag genomen. In de laadruimte lagen steigerbeugels die afkomstig waren vanaf de bouwplaats. De goederen zijn teruggegeven aan de eigenaar.