FNV ZBo: Lage BTW op onderhoud gebouwen

20/07/2010 13:54

FNV Zelfstandigen Bouw

Woerden, 20 juli 2010 - FNV Zelfstandigen Bouw wil dat op alle onderhoud van gebouwen het lage btw-tarief van toepassing wordt. In een brief aan de informateurs Rosenthal en Wallage betoogt FNV ZBo dat daarmee twee doeleinden worden gediend: meer werk in de bouw en meer belastinginkomsten. Van onze leden horen we dat particuliere opdrachtgevers vaker vragen om het werk zwart te doen. Die ontwikkeling moet gestopt worden, aldus voorzitter Charles Verhoef van FNV ZBo.

In de brief aan de informateurs schrijft FNV Zelfstandigen Bouw: Met een laag BTW-tarief op schilders- en stukadoorwerk zijn inmiddels positieve ervaringen opgedaan. Dat heeft na enige experimenten geleid tot een definitieve regeling. Gezien die positieve ervaring pleiten wij ervoor om voor alle onderhoudswerkzaamheden aan gebouwen het lage BTW-tarief in te voeren.

FNV ZBo vindt het verklaarbaar dat particulieren, die ook financieel in de knel komen, proberen onder de btw uit te komen. Goed te keuren is het niet. En het blijft natuurlijk vreemd dat opdrachtgevers nog steeds ongestraft btw kunnen ontduiken, terwijl ondernemers strafbaar zijn als ze eraan meewerken. Maar, zo vervolgt de brief aan Rosenthal en Wallage: Naar onze mening zal de invoering van een laag btw-tarief voor deze werkzaamheden een positieve impuls geven aan de werkgelegenheid in de bouwnijverheid. Tegelijkertijd zal het leiden tot meer belastinginkomsten voor de overheid.





http://www.fnvzbo.nl


Noot voor de redactie:

VOOR DE REDACTIE;