Welk stagebedrijf wordt het Beste Regionale Leerbedrijf 2010?

20/07/2010 14:07

Colo, Samenwerkende Kenniscentra voor Beroepsonderwijs en Bedrijfsleven

Drie bedrijven uit de regio Rotterdam-Rijnmond maken kans om het Beste Regionale Leerbedrijf van 2010 te worden. Het gaat om verzorgingshuis Catharina Gasthuis uit Brielle, evenementenorganisatie Co Solo Producties uit Rotterdam en de HEMA-vestiging Hillegersberg.

Rotterdamse mbo-studenten mochten aan het eind van het schooljaar 2009-2010 bedrijven en instellingen voordragen waar zij een prettige en leerzame opleidingstijd (stage of leerbaan) hadden doorlopen. Een jury beoordeelde de inzendingen en selecteerde drie bedrijven. De inzendingen werden beoordeeld op factoren als de opvang en de begeleiding van de student op de werkplek en de mate van verantwoordelijkheid die de student kreeg.

Aandacht voor goede leerbedrijven

De verkiezing 'Beste Regionale Leerbedrijf' wordt jaarlijks gehouden en vraagt aandacht voor het belang van goede leerbedrijven in de regio. Een belangrijk deel van de opleiding van mbo-studenten vindt plaats in de beroepspraktijk. Door middel van een stage of leerbaan bij een leerbedrijf kunnen studenten het vak in de praktijk leren.

Bekendmaking winnaar

De winnaar van de wedstrijd wordt bekendgemaakt op 6 oktober 2010, tijdens de Regionale Dag van de Stage. Deze dag staat in het teken van het terugdringen van de oplopende jeugdwerkloosheid in de regio en bestaat uit een dagprogramma (informatiemarkt en Speedmeet) voor jongeren en een avondprogramma voor genodigden uit de regio.

Meer informatie over de Regionale Dag van de Stage is te vinden op www.regionaledagvandestage.nl.





http://www.regionaledagvandestage.nl