Senternovem

05-07-2010 |

Kick-off pre-IPC Internationaal

Op 29 juni 2010 werd in het CenterCourt te Den Haag de eerste kick-off georganiseerd van de pilot regeling 'Pre-IPC Internationaal'. Deze bijeenkomst werd door Agentschap NL georganiseerd en werd bezocht door een aantal toonaangevende brancheorganisaties met internationale ambities.

Pre-IPC Internationaal is een regeling waarmee geparticipeerd kan worden in het Era-Net 'CORNET' voor collectief onderzoek. Met de Pre-IPC Internationaal kunnen brancheorganisaties subsidie ontvangen voor zowel het onderzoeken van internationale
samenwerkingsmogelijkheden, het opzetten van een collectief onderzoeksproject en het vinden van partners, als het laten uitvoeren van het collectief onderzoek door onderzoeksorganisaties. Dit alles ten behoeve van hun MKB-leden die behoefte hebben aan externe kennis. Deze pilot is een groot succes gebleken. Het budget voor 2010 was in enkele maanden uitgeput.

De bijeenkomst heeft geleid tot concrete handvatten voor internationaal collectief onderzoek en nuttige contacten die verder uitgebouwd zullen worden. Tot 30 september 2010 heeft men de gelegenheid projectvoorstellen in te dienen voor CORNET.

CORNET is een initiatief van ministeries en uitvoerende agentschappen uit 17 EU-landen om hun subsidieprogramma's voor het MKB, meer op elkaar af te stemmen. Deze initiatieven worden gefinancierd door de Europese Commissie, maar de subsidie aan de projecten wordt verleend vanuit de nationale programma's. In Nederland dus de Pre-IPC Internationaal.

Meer informatie vindt u op de website van IPC internationaal.

Contact

MKB Kennisnetwerken, Stan Francke
Wijzigingsdatum |

20-07-2010