Politie Hollands Midden

Gouda - Overvaller te zien in Team West en Hart van Nederland

Gouda, 20-07-2010 o De recherche van Gouda doet onderzoek naar de overval op de Primera aan de Korte Groenendaal. De winkel werd vrijdag 16 juli, rond 17.57 uur, overvallen door één man.

Dankzij de camera in de winkel en de beelden van stadstoezicht, is de dader meerdere keren te zien. Vanavond worden de beelden in zowel het journaal van Omroep West als in de uitzending van Hart van Nederland getoond. Bel de politie van Gouda op 0900-8844 als u deze dader herkent. U kunt ook anoniem melden op 0800-7000.

overvaller overvaller

Signalement dader Pijltje Man Pijltje Blank/licht getint Pijltje Zwart gemillimeterd/kort haar Pijltje Slank postuur Pijltje Ongeveer 1.70-1.80 m lang Pijltje Leeftijd tussen de 16 en 22 jaar Pijltje Lichtkleurige/ beige petje met oranje cap Pijltje Grote piloten zonnebril Pijltje Wit trainingsjack Pijltje Donkere/ zwarte broek Pijltje Witte sportschoenen Pijltje Sprak Nederlands met een Marokkaans accent Pijltje Hij reed op een fiets met fietstassen

Het West journaal wordt uitgezonden om 17.00 uur en wordt elk uur herhaald. Hart van Nederland zendt de beelden om 22.30 uur uit in de late editie.

Vluchtroute

vluchtroute

De dader fietste na de overval via de Lange Groenendaal, de Lage Gouwe, de Hoge Gouwe, de Aaltje Bakstraat en de Guldenbrug richting de wijk Korte Akkeren. Daarna houdt het spoor op.

De overval Een jongeman komt tegen sluitingstijd de winkel binnen en houdt zich op bij de vitrinekast waar artikelen uitgestald liggen. Hij vraagt naar enkele voorwerpen en als een personeelslid de vitrinekast wil openen, wordt zij van achteren door die man vastgepakt. Hij duwt een mes tegen haar keel. De punt van het mes heeft een wond in haar nek veroorzaakt. Hij zegt tegen de tweede medewerker: Doe de deur dicht of ik vermoord haar. Hij eist geld en de medewerkers worden gedwongen om op de grond te liggen. Vervolgens worden ze vastgebonden.