Ministerie van Defensie

Microkredietverstrekker Uruzgan breidt uit

20 juli 2010, 14.35 uur

De World Council of Credit Unions (WOCCU) heeft afgelopen week in Chora een kantoor geopend. Ook opende de microkredietverstrekker in de regio tussen de Baluchi-vallei en Deh Rafshan-Oost een servicepunt. Afghaanse ondernemers kunnen bij de WOCCU kleine geldbedragen lenen om een bedrijf op te starten of om investeringen ter verbetering van hun onderneming te doen.

De opening van een filiaal in het gebied geeft aan dat Chora klaar is voor verdere economische groei. Civiel vertegenwoordiger Jennes de Mol stelt: "Het is nu bijna niet voor te stellen, maar 3 jaar geleden werd in Chora nog volop gevochten. Chora heeft in een relatief korte tijd een enorme verandering ondergaan en een grote stap voorwaarts gezet."

Economische ontwikkeling

Kapitein Steven, economisch specialist van het Provinciaal Reconstructie Team, heeft de afgelopen tijd verschillende dorpsoudsten, winkeleigenaren en boeren gewezen op de mogelijkheden van de microkredieten. Volgens hem is ook het gebied tussen Deh Rafshan-Oost en de Baluchi-vallei toe aan een volgende stap in de economische ontwikkeling: "Door de ontsluiting van het gebied dankzij een nieuwe weg en de verschillende bazaars in de regio, kunnen microkredieten een extra impuls geven aan werkgelegenheid en economische groei. De bazaars kunnen groeien en hun assortiment uitbreiden, boeren kunnen hun goederen er sneller naartoe brengen en de markten worden beter toegankelijk."