Sogeti winnaar eerste performance benchmark in ICT

20/07/2010 15:16

MarketResponse Nederland BV

ComputerWorld, Graydon en MarketResponse introduceren:

Het eerste performance benchmarkonderzoek binnen de ICT branche

Computerworld, de website voor ICT managers, heeft vandaag de Computerworld 40 gepubliceerd. De ranglijst, die te vinden is op http://www.computerworldranking.nl, rapporteert over het eerste Nederlandse loyaliteitsonderzoek naar de prestatie van zakelijke ICT-leveranciers.

Het onderzoek is het resultaat van een hechte samenwerking tussen MarketResponse, IDG Nederland en Graydon en wordt jaarlijks uitgevoerd onder ruim 1.100 IT-managers en beslissers.

Sogeti voert de ranglijst aan. De onderneming scoort het hoogst op zowel klantenthousiasme, omvangrijke afnemers als op kredietwaardigheid. Binnen de ICT scoren de sectoren beveiliging en development zeer goed in dit onderzoek. ICT managers zijn vaker negatief over hun leveranciers van client software en hardware, consultancy en outsourcing en over hun netwerk- en telecomaanbieders.

"Door technologische ontwikkelingen die meer en sneller kennisdeling mogelijk maken, worden verwachtingen van klanten hoger. Zowel van consumenten als zakelijke relaties" zegt Eugénie Martens, account manager en gedragswetenschapper bij MarketResponse."Juist binnen de ICT sector, waar lange termijn contracten en de aard van producten al klantloyaliteit met zich mee brengen, moet men kijken naar een andere, meer actieve, maatstaf. De mate waarin klanten hun leveranciers aanbevelen biedt dan ook het beste zicht op een onderscheidende prestatie en waarover klanten hun enthousiasme uitspreken."

Naast het onderzoek naar het klantenthousiasme, is voor de ranking ook gekeken naar de kredietwaardigheid van ICT-leveranciers. De gegevens voor dat onderzoek zijn geleverd door Graydon.

"Graydon is marktleider op het gebied van bedrijfsinformatie en vertaalt deze data onder andere in een PD-rating (Probability of Default). Deze unieke kwaliteitsindicator geeft de financiële sterkte van een onderneming weer," vertelt Annick van Cleef, PR & communication manager van Graydon.

"Het onderzoek maakt duidelijk dat goede service en begrip voor de situatie van de klant, de sleutel vormen tot betere dienstverlening binnen de ICT-sector," vertelt Tom Sanders, hoofdredacteur van Computerworld. "Beloftes nakomen is nog te vaak een zwakke plek. Met dit onderzoek willen we de branche in staat stellen zichzelf te verbeteren, en ICT-managers informeren over de prestaties van leveranciers."

Meer informatie over het onderzoek, als mede een uitgebreid rapport, is beschikbaar op www.computerworldranking.nl.