Politie Amsterdam-Amstelland

Lichaamsdelen gevonden in ondergrondse container

In een ondergrondse vuilcontainer in de buurt van de Laanweg in Amsterdam Noord zijn afgelopen zondag 18 juli lichaamsdelen van een persoon aangetroffen tussen het afval. Vandaag (dinsdag 20 juli) vindt hierop sectie plaats om de identiteit en de doodsoorzaak van de persoon vast te stellen.

In de Laanweg werd zaterdagavond ook de auto van de sinds donderdag 15 juli vermiste Chinese snackbareigenaar Shuyung Lam gevonden. In de directe omgeving werd daarop een grote zoekactie gestart, die tot zondag voortduurde. In en rond de auto is forensisch sporenonderzoek verricht. Tijdens dit onderzoek werden de lichaamsdelen aangetroffen. De auto werd aangetroffen op basis van binnengekomen tips van bewoners, naar aanleiding van berichtgeving over de vermissing in diverse media.

Naar aanleiding van de verdwijning van Shuyung Lam heeft de politie een Team Grootschalig Onderzoek opgestart. Het team staat onder leiding van een officier van justitie van het openbaar ministerie.

Iedereen die informatie heeft over de verblijfplaats van Shuyung Lam, wordt dringend verzocht contact op te nemen met het rechercheteam van Bureau Districtsrecherche Noord via telefoonnummer: 020-5592200.

Eerder bericht
17 juli 2010 57-jarige man vermist


____________________