Politie Brabant-Noord

Mogelijke schennispleger aangehouden

Ravenstein, 20-07-2010

Agenten hebben dinsdag rond 01.00 uur op de Weegkamp een 35-jarige man uitArnhem aangehouden in verband met mogelijk door hem gepleegde schennis der eerbaarheid.

Een getuige meldde dat ze de man in de trein en later in de omgeving Stationssingel had gezien terwijl hij vrouwen lastig viel. Hij zou de vrouwen aanspreken, achter hen aanrennen en proberen te betasten. Daarbij zou zijn geslachtsdeel door de geopende broekrits zichtbaar zijn.

Politiemensen traceerden de verdachte in de wijk op basis van een opgegeven signalement. Ook zij zagen het geslachtsdeel van de man. Hij verzette zich echter hevig tegen zijn aanhouding. Ook op het politiebureau verzette de man zich tegen de agenten. Het kostte de nodige moeite hem onder controle te krijgen. Een politieman brak een vinger toen hij daarmee doende was. De man werd ingesloten en in verzekering gesteld. Hij maakte een warrige indruk. De man bleek in de loop van maandag al twee maal te zijn aangehouden in Oss. 's-Morgens had hij spullen uit een fietstas op het station gestolen en was door toezichthouders aangehouden. Hij werd toen gehoord en in vrijheid gesteld. In de middag werd hij verdacht van een winkeldiefstal op het Ridderhof, maar daarvoor bleken niet voldoende bewijzen. Hij werd toen op de trein naar Arnhem gezet, maar is uiteindelijk in Ravenstein terecht gekomen.