Gemeente Nijefurd


Plannen voor Havenkwartier Koudum liggen klaar

Aan de haven in Koudum, waar voorheen scholengemeenschap Bogerman stond, willen WoonFriesland en W.F. Vastgoed B.V. 44 nieuwe woningen bouwen. Dit nieuwbouwproject vormt samen met de realisatie van de passantenhaven een onderdeel van de herstructurering van Koudum. Het plan voor het Havenkwartier bestaat uit verschillende woningtypes; koopwoningen, appartementen, rijwoningen en vrijstaande woningen.

Voordat de definitieve plannen voor het Havenkwartier werden gemaakt heeft Woon Friesland onderzoek gedaan naar de woningbehoefte. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in een plan met in totaal 44 woningen, waarvan de meeste huurwoningen. Tevens is aandacht voor levensloopbestendige woningen en seniorenwoningen. De woningen liggen allemaal rond de Havenkade, met de passantenhaven als middelpunt.

Het plan voor het Havenkwartier Koudum bestaat uit:


- 8 woningen aan de Havenkade (koop);


- 8 appartementen hoek Onderweg/Havenkade (koop/huur)


- 8 rijwoningen aan de Onderweg (huur)


- 16 rijwoningen aan de Beukenlaan (huur)


- 4 vrijstaande woningen aan de Beukenlaan (koop)

Het plan ligt van vrijdag 23 juli tot en met donderdag 2 september 2010 ter inzage. Als het college van burgemeester en wethouders in september instemt met de plannen kan in 2011 worden gestart met de bouw van acht huurwoningen aan de Onderweg, acht koopwoningen aan de Havenkade en de vier vrijstaande woningen aan de Beukenlaan.