Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van dinsdag 20 juli

Schagen, 20-07-2010 o 16.15 uur

Handgemeen na maken foto

Hoorn, maandag 19 juli 2010.

Een 25-jarige vrouw uit Hoorn deed rond 16.00 uur aangifte van mishandeling. De vrouw zou een klap hebben gehad van een 65-jarige man uit Hoorn nadat zij had geprotesteerd tegen het feit dat hij een foto van haar maakte op de openbare weg.

De vrouw fietste vanuit haar werk naar huis. In een bocht liep de man fotos te maken van voorbijgangers, zo meende de vrouw. De man zelf verklaarde dat hij een snorfiets van een vriend fotografeerde in verband met de verkoop van het voertuig. . De vrouw stopte en vroeg waarom zij werd gefotografeerd. Ze eiste dat de man het plaatje op zijn camera zou wissen. De man zei dat hij niet eens een foto gemaakt had en liep weg in de richting van zijn woning. De vrouw ging hem achterna en er ontstond een discussie. Zij gaf hem een duw en kreeg van hem een tik tegen haar hoofd terug, aldus getuigen. De man is door de politie aangehouden. De man ontkent een tik te hebben uitgedeeld. Hij is na verhoor heengezonden. Er wordt een proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Openbare dronkenschap

Hoorn, dinsdag 20 juli 2010.

Gisteravond rond 23.00 uur gaven verontruste buurtbewoners aan de politie door dat een vrouw aan geparkeerde autos liep te voelen op de Kluut. Toen de agenten ter plaatse kwamen bleek zij stomdronken in een onafgesloten auto te zitten. De vrouw van 31 jaar oud en afkomstig uit Polen zocht een slaapplek. Zij is door de politie aangehouden en ter ontnuchtering in een cel opgesloten. Ze is vandaag met een bekeuring op zak heengezonden.

Auto drankrijder niet verzekerd

Winkel, dinsdag 20 juli 2010.

Vannacht rond 01.00 uur werd op de Zandwikke een 31-jarige automobilist uit Zwaagdijk gecontroleerd op drankgebruik. De man had een klein slokje teveel op en blies aan het bureau 250 ug/l (tot 220 toegestaan). Bij controle bleek dat zijn auto niet tegen wettelijke aansprakelijkheid verzekerd was. Hij moest daarom zijn auto op het bureau laten staan en kreeg voor beide feiten een proces-verbaal.

Drugsdealer op heterdaad betrapt

Alkmaar dinsdag 20 juli 2010.

Rond 01.00 uur zag een agent in een onopvallende politieauto dat een 37-jarige verdachte uit Alkmaar drugs aan het dealen was vanuit een auto. De agent observeerde de verdachte enige tijd en zag dat hij zijn voertuig verplaatste en reed naar de Coornhertkade. Daar kreeg hij opnieuw enkele klanten bij zijn auto en op dat moment greep de agent in. De verdachte werd aangehouden en had 12 bolletjes harddrugs bij zich en een zak wiet. Tevens bleek dat zijn rijbewijs ongeldig te zijn verklaard. De man is aangehouden en ingesloten in verband met een nader onderzoek.

Aanhouding na bedreiging hulpverlener

Alkmaar, maandag 19 juli 2010.

Aan het eind van de middag heeft de politie een 42-jarige man uit Alkmaar aangehouden als verdachte van bedreiging van twee hulpverleners van de GGD Hollands Noorden. Hij kwam bij de hulpverleners omdat zijn uitkering niet op zijn rekening was gestort en eiste dat zij hem aan geld gingen helpen. Toen ze aangaven dat dit niet binnen hun vermogen lag werd de man kwaad en bedreigde hij beiden met de dood. De hulpverleners deden aangifte en de verdachte werd kort hierna op zijn fiets in het centrum aangehouden. Er is een proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Bus dieseldieven aangetroffen

t Zand, zondag, 18 juli 2010.

In de middaguren kreeg de politie de melding dat er een busje diesel lekte op de Pater de Witstraat.

Het bleek te gaan om een oude Volkswagen Tranporterbus met een exportkenteken. Nadat de bus door de brandweer was open gebroken bleken er twee 1000-liter jerrycans in te staan. In de jerrycans zat nog ongeveer 200 liter rode dieselolie. De diesel is vermoedelijk met een hevelmethode gestolen uit tractoren of opslagplaatsen bij agrarische bedrijven. De hevelslang in de bus was nu spontaan gaan lekken. Naar de eigenaar van de bus wordt een nader onderzoek ingesteld.

Zonder rijbewijs

Alkmaar, maandag 19 juli 2010.

Rond 18.00 uur werd op de Edisonweg een 40-jarige automobilist uit Alkmaar aangehouden. Hij bleek te rijden zonder rijbewijs, had nog een boete van 75 euro open staan en gaf na staandehouding een valse naam op. Hij kreeg er drie nieuwe boetes bij.

Oplettende agente tipt over fietsendief

Grootebroek, maandag 19 juli 2010.

Ron16.30 uur zag een medewerkster van de politie bij haar thuis een 23-jarige man uit Grootbroek voor de deur langs lopen met een damesfiets die op slot stond. De man tilde het achterwiel op. Omdat de medewerkster van de politie de zaak niet vertrouwde stelde zijn haar collegas op de hoogte die de man aanhielden. Hij bleek de fiets juist gestolen te hebben bij een kinderdagverblijf aan de Dracht. De fiets kon terug naar de eigenaresse en tegen de verdachte is een proces-verbaal opgemaakt. Het ging hierbij om een buitenlander wiens verblijfsstatus wordt vastgesteld. Daartoe is hij opgesloten in een politiecel.

Brandje in kiem gesmoord

Bergen, maandag 19 juli 2010.

Rond 18.00 uur kreeg de politie de melding van een oplettende vrouw dat er een beginnend brandje was gesticht aan de Rondelaan. De vrouw liet haar hond uit en had een brandlucht geroken. Ze ging op onderzoek uit en ontdekte toen een beginnend vuurtje in een stukje bos. Agenten doofden het ergste beginnende vuur met hun schoenen en werden even later geholpen door de brandweer.

Doordat de getuige meteen 112 had gebeld bleef het verbrandde stukje bosgrond beperkt tot zon 12 vierkante meter.

Woninginbraken

Den Helder, dinsdag 20 juli 2010.

Gisteravond rond 21.00 uur ontdekte een bewoner van een tussenwoning aan de Schipbeekstraat dat er bij hem zojuist was ingebroken. De daders zijn binnengekomen na vernieling van een ruit van de woonkamerdeur aan de achterkant van het huis. Uit de woning zijn een flatscreen TV, sieraden en een computer weggenomen. Een buurtonderzoek wordt ingesteld.

Vannacht rond 03.00 uur werden de bewoners van een huis aan de Vogelzand 31 opgeschrikt door geluid op de begane grond. Toen ze uit het raam keken zagen ze nog net twee jonge mannen wegrennen. Ze telden onmiddellijk de politie in kennis en er bleek te zijn ingebroken. Een raam op de begane grond aan de zijkant van de woning was er in zijn geheel uitgenomen. Uit de woning was ondermeer een laptop, een MP3-speler en een fotocamera gestolen.

De politie heeft vannacht met een diensthond nog de omgeving afgezocht op zoek naar de daders echter zonder resultaat.

Man komt met booster ten val

Den Helder, maandag 19 juli 2010.

Rond 17.00 uur heeft de politie assistentie verleend aan een 69-jarige man uit Den Helder die met zijn booster was gevallen op het Hengstenpad. Hij was die aan het inrijden en verloor door onbekende oorzaak de macht over het stuur. Omstanders hebben de booster van de man af getild. Hij liep ondermeer letsel in zijn gezicht en aan zijn oog op. Hij moest voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis gebracht worden. Zij vrouw ging met hem mee.

Door drank onwel

De Koog, dinsdag 20 juli 2010.

Rond 03.00 uur werd de assistentie van de politie gevraagd op een terras van een horecagelegenheid aan de Dorpsstraat. Een 58-jarige vrouw uit Hengelo was onwel geworden. Haar man gaf aan dat de oorzaak drank moest zijn. Het volgens hem niet de eerste keer dat de vrouw volledig buiten bewust zijn was door de alcohol. De vrouw is per ambulance vervoerd naar het Geminiziekenhuis in Den Helder.

Drankrijder

Den Helder, maandag 19 juli 2010.

Rond 20.15 uur werd op de Langevliet een 28-jarige automobilist uit Den Helder betrapt op het rijden met drank op. Aan het bureau blies hij 385 ug/l (tot 220 toegestaan). Hij kreeg een proces-verbaal. Tevens moest de man twee openstaande boetes betalen.

Bromfietser en passagier naar ziekenhuis

Bovenkarspel, maandag 19 juli 2010.

Rond 21.35 uur vond er een eenzijdige aanrijding plaats op de Veilingweg. Een 17-jarige bestuurder van een bromfiets uit Grootebroek, met achterop een 18-jarige vriend uit Lutebroek, verloor op de Veilingweg de macht over het stuur. De bestuurder kneep in een verkeerde rem en raakte een lantaarnpaal waarna ze ten val kwamen op het wegdek. De passagier liep hierbij een gebroken been op en de bestuurder had meerdere schaafplekken en kneuzingen. Beiden zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder had geen alcohol gedronken.

Sleutelbeenbreuk

Oudeschild, maandag 19 juli 2010.

Rond 11.30 uur reed een 45-jarige Duitse toerist op de IJsdijk achterop een groep andere fietsers. De man kwam ten val en liep een sleutelbeenbreuk en een hersenschudding op. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.

Automobilist overleden na botsing met trein

Oudesluis, dinsdag 20 oktober 2010.

Vanmorgen rond 10.45 uur vond op het spoor tussen Schagen en Anna Paulowna een dodelijk ongeval plaats. Een 75-jarige man uit Anna Paulowna stak met zijn auto, komende uit de richting van Oudesluis, de spoorwegovergang bij de Grote Sloot over. Zijn auto werd gegrepen door een intercitytrein die kwam vanaf Schagen en ging in de richting van Anna Paulowna. De auto van de man werd door de trein zon 400 meter voortgeduwd voordat deze tot stilstand kwam, nog op de rails. Het sporenbeeld toont aan dat de man om de halve slagbomen heen is gereden.

De machinist van de trein en de 100 passagiers bleven ongedeerd. Ze zijn met bussen naar het volgende station vervoerd. Het treinverkeer kon om 14.30 uur worden hervat.

Irish workers

Schagen, dinsdag 20 juli 2010.

Vanmorgen kreeg de politie de melding van verontruste bewoners vanuit de wijk Muggenburg dat Ierse mannen aanboden om klusjes in en om huis te verrichten. De politie heeft het afgelopen jaar al diverse meldingen van deze Irish workers ontvangen. Ze bieden bijvoorbeeld aan asfalt aan te leggen of terrassen schoon te spuiten maar vragen daar in de regel teveel geld voor of leveren slecht werk af. Oplichting is vaak moeilijk te bewijzen. Vanmorgen heeft de politie de papieren van de Ieren gecontroleerd en hun gegevens vastgelegd waarna ze uit Muggenburg vertrokken.

Onderzoek naar inbraken in horeca (tevens homepagebericht)

Alkmaar, dinsdag 19 juli 2010.

De politie stelt een onderzoek in naar de vele inbraken in horecabedrijven in de regio Noord-Holland Noord. Getuigen worden verzocht zich te melden en horecaondernemers worden verzocht oplettend te zijn.

Sinds begin juli heeft de politie inbraken geregistreerd in ondermeer Opmeer, Aartswoud, Groet, Petten, Winkel, Kolhorn, Heerhugowaard, Obdam en Westwoud. Het vermoeden bestaat dat er een verkenning aan een inbraak vooraf gaat Diverse aangevers hebben gemeld dat ze twee gebrekkig Engels of Duits sprekende mannen in hun zaak hebben gehad die snel een drankje namen en na afrekenen soms een deel daarvan bij hun vertrek lieten staan. Ze zouden zich verplaatsen in een groene of gele auto. De nacht na hun bezoekje werd er dan ingebroken, meestal na het openbreken van een deur. Bij de inbraken werden ondermeer platte TVs en sigaretten ontvreemd en gokkasten leeggehaald.

Getuigenoproep
Afgelopen zondagochtend heeft de politie twee Nederlandse mannen van 23 en 18 jaar uit Alkmaar aangehouden na een inbraak bij een café aan de Berckheidelaan in Heerhugowaard. Zij hebben die ene inbraak bekend en zijn vanmiddag heengezonden. Ze kwamen nog niet bij de politie voor wegens vermogensdelicten. Nader onderzoek moet uitwijzen of zij in verband gebracht kunnen worden met nog een aantal inbraken in de regio.

De waarschuwing voor de horeca blijft van kracht. Mensen die inlichtingen kunnen verschaffen worden verzocht te bellen met de politie via 0900-8844.