KNHS

Alle Nederlandse paarden goedgekeurd
20 juli 2010
Het gouden young riders team in 2009

KRONBERG (KNHS) Alle paarden van de Nederlandse teamleden zijn door de veterinaire keuring op de Europese Kampioenschappen Dressuur voor Junioren (1418 jaar) en Young Riders (1621 jaar) in het Duitse Kronberg. Dinsdagavond beginnen de kampioenschappen met de openingsceremonie. Tijdens deze ceremonie worden de deelnemers met koetsen door de stad gereden.

Het EK vindt plaats op het landgoed van Ann-Kathrin Linsenhoff. Deze Duitse amazone won in het verleden met het Duitse team EK- WK- èn Olympische goud. Bondscoach Tineke Bartels : Het is hier waanzinnig mooi op dit prachtige landgoed. Wat een rijkdom hier. Vanmiddag hebben we een half uur mogen trainen in de hoofdring.

Dinsdagmiddag is de loting voor de landenwedstrijden. Woensdag staat het eerste gedeelte voor zowel de junioren als de young riders op het programma. Donderdag volgt het tweede gedeelte en aansluitend de medaille-uitreiking. Nederland verdedigt goud bij de young riders. Bij de junioren won Nederland vorig jaar zilver op het EK dat toen plaatsvond op de terreinen van het KNHS-centrum in Ermelo.

Bij de junioren starten Stephanie Kooijman (Rotterdam) en Anne Meulendijks (Heeze) op woensdag. Op donderdag rijden Danielle Houtvast (Puth) en Teddy Wiedeler (Middenbeemster). Bij de young riders gaan Robin Beekink (Heeswijk Dinther) en Michelle van Lanen (Uden) op woensdag van start. Donderdag maken Danielle van Mierlo (Maasland) en Rabo Talent Angela Krooswijk (Prinsenbeek) het karwei af.

Zaterdag en zondag staat de strijd om de individuele medailles op het programma.

De Nederlandse afvaardiging ziet er als volgt uit:

Young Riders (16 21 jaar):
Robin Beekink (Heeswijk Dinther) - Pablo (v. Ferro) Angela Krooswijk (Prinsenbeek) - Revino (v. Rohdiamant) Michelle van Lanen (Uden) - Incredible (v. Voltaire) Danielle van Mierlo (Maasland) - BMC Ucento (v. Metall)

Junioren (14 18 jaar):
Danielle Houtvast (Puth) - Rambo (v. Gribaldi)
Stephanie Kooyman (Rotterdam) - Winston (v. OO Seven) Anne Meulendijks (Heeze) - MDH Ohio (v. Indoctro) Teddy Wiedeler (Middenbeemster) - Seigneur (v. Le Vainqueur)

Meer informatie en startlijsten: www.escon-marketing.de