Gemeente Enkhuizen

Bestemmingsplannen

Vastgesteld bestemmingsplan Zuiderboerenvaart 41-45 (20 juli 2010)

Ontwerp bestemmingsplan De Dolfijn 39 (8 april 2010)

Ontwerp-projectbesluit Sprookjeswonderland Enkhuizen BV

Gewijzigd ontwerp bestemmingsplan Gezondheidscentrum Molenweg (28 juni 2010)

Ontwerpbestemmingsplan 'De Vijzeltuin' (10 maart 2010)

Voorontwerp bestemmingsplan 'Recreatieoord Enkhuizerzand'

Goedgekeurd bestemmingsplan 'Gommerwijk'

Goedgekeurde correctieve en partile herziening bestemmingsplan Landelijk Gebied

Goedgekeurd bestemmingsplan 'Gommerwijk West-West'

Voorontwerp bestemmingsplan 'De Oksel'

Goedgekeurd bestemmingsplan Noord- Oude Gouw 2008

Vastgesteld bestemmingsplan Zuiderboerenvaart 41-45

Burgemeester en wethouders van de gemeente Enkhuizen maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad op 5 juli 2010 het bestemmingsplan Zuiderboerenvaart 41 45 hebben vastgesteld. Met dit bestemmingsplan is bebouwings- en gebruiksmogelijkheden van het perceel Zuiderboerenvaart 41 - 45 (kadastraal bekend: gemeente Enkhuizen, Sectie D, nr. 3728) aangepast om de bouw van woningen mogelijk te maken.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft van 20 mei tot en met 30 juni 2010 ter inzage gelegen. Er zijn geen zienswijzen ontvangen. De raad heeft bij de vaststelling geen wijzigingen aangebracht.

Geen exploitatieplan

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan is ook besloten geen exploitatieplan als bedoeld in artikel 6.12. Wro vast te stellen, aangezien de kosten op een andere wijze zijn verzekerd (anterieure overeenkomst).

Inzage

Het raadsbesluit, het vastgestelde bestemmingsplan en de hierbij behorende stukken liggen met ingang van 22 juli 2010 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage bij het Servicepunt in het Stadskantoor, Hoogstraat 11 te Enkhuizen op werkdagen van 9.00 tot 16.00 uur. De genoemde documenten zijn tevens digitaal te raadplegen op de landelijke site www.ruimtelijkeplannen.nl.

Bestemmingsplan Zuider Boerenvaart 41-45 download (1,35 MB)

Beroep

Gedurende de termijn van de ter inzage ligging kan beroep worden ingesteld door:

* een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

* een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen.

Het beroepschrift moet worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Degene die een beroepschrift heeft ingediend en van mening is dat de onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist, kan tevens de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Zowel voor het beroepschrift als het verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde termijn van zes weken. Een beroep schort de werking van het vaststellingsbesluit niet op, tenzij bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, zoals hierboven aangegeven, een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Als een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het bestemmingsplan pas in werking nadat op het verzoek is beslist.

Exploitatieovereenkomst in verband met bestemmingsplan Zuiderboerenvaart 41 - 45

Burgemeester en wethouders van de gemeente Enkhuizen maken overeenkomstig artikel 6.24 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat het op 5 juli 2010 de exploitatieovereenkomst voor de locatie Zuiderboerenvaart 41-45 is aangegaan met het Enkhuizer Aannemers Bedrijf BV (E.A.B.). Dit betreft een overeenkomst over grondexploitatie als bedoeld in de Wro en heeft betrekking op het perceel, kadastraal bekend gemeente Enkhuizen, Sectie D, nr. 3728.

De zakelijke beschrijving download van de inhoud van de overeenkomst ligt met ingang van de dag na deze publicatie gedurende zes weken voor een ieder ter inzage bij het Servicepunt in het Stadskantoor, Hoogstraat 11 te Enkhuizen op werkdagen van 9.00 tot 16.00 uur.

Informatie

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer J. Eenkoren van de afdeling Ruimtelijke Ordening, telefoon (0228) 360100.

Naar boven

Ontwerp bestemmingsplan De Dolfijn 39

Burgemeester en wethouders van de gemeente Enkhuizen maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan De Dolfijn 39 met ingang van 8 april 2010, gedurende een termijn van zes weken ter inzage ligt.

Met dit ontwerpbestemmingsplan worden de bebouwingsmogelijkheden van het perceel De Dolfijn 39 (kadastraal bekend: gemeente Enkhuizen, Sectie I, nr. 381) aangepast vanwege het ruimtebeslag van de beoogde aanleg van de N23 in de toekomst (wegverdubbeling N506).

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken, ligt met ingang van de dag na deze publicatie, gedurende een termijn van zes weken ter inzage bij het Servicepunt in het Stadskantoor, Hoogstraat 11 te Enkhuizen op werkdagen van 9.00 tot 16.00 uur.

Ontwerp bestemmingsplan De Dolfijn 39 download (1 MB)

U kunt het ontwerp bestemmingsplan ook inzien via www.ruimtelijkeplannen.nl

Zienswijze

Tijdens de bovengenoemde termijn van zes weken kan eenieder over het ter inzage gelegde ontwerpbestemmingsplan naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze naar voren brengen.
Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van Enkhuizen, Postbus 11, 1600 AA Enkhuizen.
Mondelinge zienswijzen kunnen op maandag, woensdag en vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur bij het Loket Bouwen & Wonen in het Stadskantoor naar voren worden gebracht. Ook kunt u een mondelinge reactie tijdens deze uren doorgeven aan de heer J. Eenkoren van het taakveld Ruimtelijke Ordening via het telefoonnummer (0228) 360100.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met J. Eenkoren van de afdeling RWE tel.: 0228-360100

Naar boven

Ontwerp-projectbesluit Sprookjeswonderland Enkhuizen B.V.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Enkhuizen maken bekend dat het ontwerp-projectbesluit Sprookjeswonderland Enkhuizen B.V. vanaf donderdag 25 februari 2010, gedurende zes weken ter inzage ligt. Het plangebied betreft onder andere de percelen Kooizandweg 9 en 11 en wordt begrensd door de Kooizandweg, de Immerhornweg en de bestaande camping Enkhuizer Zand. Met dit projectbesluit wordt in een nieuwe planologische regeling voorzien, voor de uitbreiding van het Sprookjeswonderland ten noordwesten en zuidoosten van het bestaande park in de vorm van een entreegebouw, een uitbreiding van attracties en een verplaatsing van een aantal speeltoestellen.

Inzage:

Het ontwerp-projectbesluit ligt vanaf donderdag 25 februari 2010 gedurende zes weken ter inzage bij het Servicepunt in het Stadskantoor, Hoogstraat 11 te Enkhuizen op werkdagen van 9.00 tot 16.00 uur.

Zienswijze:

Tijdens de bovengenoemde termijn van zes weken kan eenieder over het ter inzage gelegde ontwerp-projectbesluit naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Enkhuizen, Postbus 11, 1600 AA Enkhuizen. Mondelinge zienswijzen kunnen op maandag, woensdag en vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur bij het Loket Bouwen & Wonen in het Stadskantoor naar voren worden gebracht. Ook kunt u een mondelinge reactie tijdens deze uren doorgeven via het telefoonnummer (0228) 36 02 47.

Informatie:

Dhr. F.M. Weghaus, Ruimtelijke Ordening, tel.: (0228) 36 02 47.

Ontwerp projectbesluit Sprookjeswonderland download (30 MB)

U kunt dit plan ook inzien via de website www.ruimtelijkeplannen.nl

Naar boven

Gewijzigd ontwerp bestemmingsplan Gezondheidscentrum Molenweg

Het college van burgemeester en wethouders van Enkhuizen maakt, op grond van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:42 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat de gemeenteraad van de gemeente Enkhuizen
bij besluit van 11 mei 2010 het bestemmingsplan Enkhuizen Gezondheidscentrum Molenweg gewijzigd heeft vastgesteld. Over het ontwerpbestemmingsplan zijn zienswijzen ingekomen.

Bestemmingsplan

Het plangebied betreft het perceel Molenweg 7, waar voorheen een postkantoor gevestigd is geweest. Het perceel
is gelegen aan de hoek Molenweg en Postweg. Met dit bestemmingsplan wordt een nieuwe planologische regeling voorzien, ten behoeve van sociaal-medische en sociaal-culturele doeleinden, als ook de dienstverlening voor deze doeleinden en ondergeschikte detailhandel.

Gewijzigde vaststelling

Bij de vaststelling heeft de gemeenteraad een wijzigingsbevoegdheid - zoals bedoeld in artikel 3.6, eerste
lid, onder a, van de Wet ruimtelijke ordening - in de regels en de verbeelding van het bestemmingsplan opgenomen. De wijzigingsbevoegdheid maakt het mogelijk om, onder voorwaarden, een gedeelte van het bouwvlak in de bestemming Maatschappelijk
(artikel 3 van het bestemmingsplan) met vijf meter in westelijke richting op te schuiven.

Terinzage

Het raadsbesluit, het vastgestelde bestemmingsplan en de hierbij behorende stukken liggen vanaf donderdag 1 juli 2010 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage bij het Servicepunt van de gemeente Enkhuizen, Hoogstraat 11. Het raadsbesluit, bestemmingsplan en de hierbij behorende stukken kunt u hieronder inzien.

Bestemmingsplan Gezondheidscentrum Molenweg- ontwerp download (15 MB)

Raadsbesluit vaststelling bestemmingsplan Gezondheidscentrum Molenweg download (43kB)

Raadsvoorstel vaststelling bestemmingsplan Gezondheidscentrum Molenweg download (40 kB)

Amendement bestemmingsplan Gezondheidscentrum Molenweg download (19 kB)

Zakelijke beschrijving exploitatieovereenkomst inzake ontwikkeling Molenweg 7 download (13 kB)

Beroep

Gedurende de termijn van de terinzagelegging kan beroep worden ingesteld door:

* een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

* een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen;

* een ieder, voor zover de zienswijze betrekking heeft op de wijziging die door de gemeenteraad in het bestemmingsplan is aangebracht.

Het beroepschrift moet worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Degene die een beroepschrift heeft ingediend en van mening is dat de onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist, kan tevens de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Zowel voor het beroepschrift als het verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde termijn van zes weken. Een
beroep schort de werking van het vaststellingsbesluit niet op, tenzij bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, zoals hierboven aangegeven, een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Als een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het bestemmingsplan pas in werking nadat op het verzoek is beslist.

Eerdere publicatie vervallen

De gewijzigde vaststelling van dit bestemmingsplan is eerder gepubliceerd op 26 mei 2010.
Deze publicatie en de daarin genoemde termijn komen te vervallen.

Naar boven

Ontwerpbestemmingsplan De Vijzeltuin

Burgemeester en wethouders van de gemeente Enkhuizen maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan De Vijzeltuin vanaf donderdag 11 maart 2010, gedurende zes weken ter inzage ligt. Het plangebied behelst de percelen Sijbrandsplein 15, Vijzelstraat 24 met bijbehorende gronden en bebouwing en de parkeerplaats tegenover (ten oosten van) Vijzelstraat 24. Dit ontwerpbestemmingsplan voorziet in een passende bestemming voor een aantal van de huidige functies. Daarnaast maakt het plan een uitbreiding van de bestemming maatschappelijk mogelijk. Voor mensen met vergevorderde psychogeriatrische aandoeningen worden onder andere circa 46 clusterwoningen gerealiseerd. Ook zullen in totaal circa 19 tot 24 nultredenwoningen in het plangebied gerealiseerd kunnen worden. Een appartementengebouw met maximaal 19 van deze woningen is gepland op de parkeerplaats aan de oostzijde van de Vijzelstraat. Op het perceel naast Doelenlaantje nummer 16 wordt de bouw van maximaal 2 stadswoningen mogelijk gemaakt. Ook het pand met omliggend perceel, waarin de kringloopwinkel is gevestigd, wordt gewijzigd naar een woonfunctie. Tot slot wordt gestreefd naar 1.000 m2 aan aanvullende zorg. Hiervoor is ruimte in rijksmonument Vijzelstraat 24 inclusief de zuidelijke uitbouw. Sijbrandsplein 15 krijgt een woonbestemming.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken, ligt vanaf donderdag 11 maart 2010 gedurende zes weken ter inzage bij het Servicepunt in het Stadskantoor, Hoogstraat 11 te Enkhuizen op werkdagen van 9.00 tot 16.00 uur. Het ontwerpbestemmingsplan is tevens op de landelijke site www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het bestemmingsplan is in hoofdstukken in te zien. Klik op het betreffende hoofdstuk om het document te openen.

Ontwerpbestemmingsplan Vijzeltuin download (3,5 MB)

Verbeelding ontwerpbestemmingsplan download (864 Kb)

Inhoudsopgave bijlagen download (33 Kb)

Bijlage 01: Rapportage Verkeersveiligheid en verkeersafwikkeling download (4,4 MB)

Bijlage 02: Parkeerbehoefteonderzoek Sociaal Medisch Centrum download (207 Kb)

Bijlage 03: Nader bodemonderzoek download (4,5 MB)

Bijlage 04: Watertoets download (1,2 MB)

Bijlage 05: Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai download (2,0 MB)

Bijlage 06: Akoestisch onderzoek parkeergarage download (1,6 MB)

Bijlage 07: Onderzoek luchtkwaliteit download (1,9 MB)

Bijlage 08: Ecologisch onderzoek download (1,3 MB)

Bijlage 09: Archeologisch bureauonderzoek download (26 MB)

Bijlage 10: Quick scan externe veiligheid download (438 Kb)

Bijlage 11: Bezonningsstudies download (17 MB)

Bijlage 12: Welstandscriteria Centrum Enkhuizen 2004 download (24 Kb)

Bijlage 13: Vooroverlegreacties download (574 Kb)

Bijlage 14: Gespreksverslag Bro-overleg met vereniging Onze Zorg download (47 Kb)

Bijlage 15: Verslag informatieavond download (122 Kb)

Bijlage 16: Inspraakreacties 1 tot en met 14 download (3 MB)

Bijlage 17: Standaard inspraakreactie download (597 Kb)

Bijlage 18: Inspraakreacties 677 tot en met 756 download (3,4 MB)

Zienswijze

Tijdens de bovengenoemde termijn van zes weken kan eenieder over het ter inzage gelegde ontwerpbestemmingsplan naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van Enkhuizen, Postbus 11, 1600 AA Enkhuizen. Mondelinge zienswijzen kunnen op maandag, woensdag en vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur bij het Loket Bouwen & Wonen in het Stadskantoor naar voren worden gebracht. Ook kunt u een mondelinge reactie tijdens deze uren doorgeven via het telefoonnummer (0228) 36 02 47.

Informatie

Dhr. F.M. Weghaus, Ruimtelijke Ordening, tel.: (0228) 36 02 47.

Naar boven

Voorontwerp bestemmingsplan 'Recreatieoord Enkhuizerzand'

Burgemeester en wethouders maakten op 8 juli 2009 bekend dat bovengenoemd bestemmingsplan in voorbereiding werd genomen. Inmiddels is die voorbereiding zover gevorderd dat er sprake is van een voorontwerp bestemmingsplan. Door middel van ter inzage legging van het voorontwerp van dit bestemmingsplan stellen wij ingezetenen en belanghebbenden in de gelegenheid kennis te nemen van, alsmede te reageren op, de inhoud van dit voorontwerp.

Plangebied

Het plangebied behelst het gehele buitendijks gelegen gebied vanaf de waterinlaat in het noorden tot en met het Zuiderzee museum in het zuiden. Belangrijke huidige functies in het gebied zijn de sportvelden, het zwembad, Sprookjeswonderland, de seizoen- en passantencamping
alsmede het Zuiderzeemuseum. Dit voorontwerp bestemmingsplan voorziet zowel in een passende bestemming voor
een aantal van de huidige functies als ook in de mogelijkheid tot vestiging van recreatiewoningen op de plaats van de huidige seizoenscamping.
Voorts wordt in een nieuwe seizoenscamping voorzien in het noordelijk deel grenzend aan de waterinlaat.

Inspraak en informatieavond

Ten behoeve van de inspraak ligt het voorontwerp bestemmingsplan tijdens openingstijden en met ingang van 1 oktober 2009 gedurende 4 weken voor een ieder ter inzage bij het Loket Bouwen & Wonen in het stadskantoor, Hoogstraat 11.
Dit plan kunt u ook inzien door op de link Voorontwerp bestemmingsplan Recreatieoord Enkhuizerzand download te klikken. Tenslotte zal er op 14 oktober a.s. om 20.00 uur in de trouwzaal van het stadhuis, Breedstraat 53 te Enkhuizen een informatieavond worden gehouden.

Zienswijze

Tijdens deze termijn van inzage kunnen ingezetenen van de gemeente Enkhuizen en in de gemeente een belang hebbende natuurlijke en rechtspersonen naar keuze mondeling of schriftelijk hun zienswijze over het voorontwerp bestemmingsplan kenbaar maken bij burgemeester en wethouders. Voor het mondeling geven van uw zienswijze kunt u (tot uiterlijk het einde van de termijn van inzage) contact opnemen met het taakveld Ruimtelijke Ordening, via tel. (0228) 36 02 43 of 36 02 47.

Voorontwerp bestemmingsplan Recreatieoord Enkhuizerzand download

Beeldkwaliteitsplan REZ download (12 MB)

Naar boven

Goedgekeurd bestemmingsplan 'Gommerwijk'

Het bestemmingsplan 'Gommerwijk' is door de gemeenteraad vastgesteld op 6 november 2007.
Daarna is het plan goedgekeurd door Gedeputeerde Staten op 14 januari 2008.

Bestemmingsplan 'Gommerwijk' download (8,28 MB)

Naar boven

Goedgekeurde correctieve en partile herziening bestemmingsplan Landelijk Gebied

De correctieve en partile herziening van het bestemmingsplan Landelijk gebied is op 11 september 2007 vastgesteld door de gemeenteraad. Gedeputeerde Staten heeft de herziening goedgekeurd op 11 december 2007.

Het ontwerp bestaat uit de volgende documenten:

Plankaart Landelijk gebied download (1,29 MB)

Toelichting Landelijk gebied download (20,6 MB)

Voorschriften download (72,6 KB)

Naar boven

Goedgekeurd bestemmingsplan 'Gommerwijk West-West'

Dit bestemmingsplan is op 14 oktober 2008 goedgekeurd door Gedeputeerde Staten.

Om welk gebied gaat het

Het plangebied, wordt omsloten door de weg Haling aan de noordzijde, de gemeentegrens Enkhuizen/Stede Broec aan de
westzijde, de weg De Gouw aan de zuidzijde en de bestaande wijk Gommerwijk aan de oostzijde. Het plangebied krijgt een globale bestemming als toekomstig woongebied. Een aantal bestaande agrarische bedrijfswoningen krijgen een definitieve woonbestemming. Op basis van nader te ontwikkelen uitwerkingsplannen zal de feitelijke stedenbouwkundige invulling
plaatsvinden. De Nota van Uitgangspunten Gommerwijk West-West zoals door de gemeenteraad vastgesteld op 7
februari 2006 is daarvoor richtinggevend. Pas na vaststelling van deze uitwerkingsplannen door de gemeenteraad en
goedkeuring daarvan door Gedeputeerde Staten kan feitelijke ontwikkeling plaatsvinden.

In het kader van de totstandkoming van de latere uitwerkingsplannen gelden wederom procedurevoorschriften,
waartoe het indienen van zienswijzen bij de gemeenteraad. De gemeenteraad heeft uitgesproken dat een beeldkwaliteitplan deel zal uitmaken van de latere planuitwerkingen.

Het ontwerp

Plankaart ontwerpbestemmingsplan Gommerwijk West West download (526 KB)

Toelichting ontwerpbestemmingsplan Gommerwijk West West download (1,61 MB)

Voorschriften ontwerpbestemmingsplan Gommerwijk West West download (143 KB)

Naar boven

Voorontwerp bestemmingsplan 'De Oksel'

Het voorontwerp van het bestemmingsplan 'De Oksel' bestaat uit vier onderdelen, namelijk:

Plankaart voorontwerp bestemmingsplan De oksel download (524 KB)

Toelichting voorontwerp bestemmingsplan De Oksel download (1,46 MB)

Bijlagen voorontwerp bestemmingsplan De Oksel download (8,21 MB)

Voorschriften voorontwerp bestemmingsplan De Oksel download (242 KB)

Naar boven

Goedgekeurd bestemmingsplan Noord- Oude Gouw

Het bestemmingsplan is op 4 november 2008 vastgesteld door de gemeenteraad. Het plan is op 2 februari 2009 goedgekeurd door Gedeputeerde Staten.

Plangebied

Het plangebied, wordt begrensd door:

* aan de noordzijde door het hart van de Zuider Kadijk sloot
* aan de westzijde door het hart van de Hoeksloot alsmede het verlengde daarvan

* aan de zuidzijde door achtereenvolgens het hart van de Lindenlaan, de Dreef en de Nelson Mandeladreef

* aan de oostzijde door achtereenvolgens de oostzijde van de Noorderweg en in het verlengde daarvan het talud van de Oosterdijk

Hieronder staan de documenten die samen het bestemmingsplan vormen.

Ontwerp bestemmingsplan Noord- Oude Gouw 2008 download (7,9 MB)

Ontwerp bestemmingsplan Noord- Oude Gouw- Plankaart 1 download (1,26 MB)

Ontwerp bestemmingsplan Noord- Oude Gouw 2008- Plankaart 2 download (573 KB)

Ontwerp Bestemmingsplan Noord-Oude Gouw 2008- Renvooi download (325 KB)

Ontwerp bestemmingsplan Noord-Oude Gouw 2008- Toelichting download (1,18 MB)

Ontwerp bestemmingsplan Noord-Oude Gouw 2008- Voorschriften download (248 KB)

Naar boven