Gemeente Hoorn

Gemeente waarschuwt instellingen tijdig voor mogelijke korting subsidie

De gemeente Hoorn heeft alle organisaties en instellingen die subsidie krijgen een brief gestuurd om ze te informeren over de ombuigingen. De mogelijkheid bestaat dat zij minder subsidie krijgen. In november, na de begrotingsbehandeling door de raad, wordt meer duidelijk om welke organisaties en welke bedragen het gaat.

De gemeente Hoorn heeft structureel 18 miljoen euro nodig voor een sluitende meerjarenbegroting. Een deel van de ombuigingen wil de gemeente binnen de eigen organisatie realiseren. Daarnaast zal het ook noodzakelijk zijn om beleidskeuzes te maken. Het streven is om waar mogelijk het huidige voorzieningenniveau te handhaven.

De ombuigingen van 18 miljoen euro hebben ongetwijfeld ook consequenties voor organisaties die subsidie van de gemeente Hoorn krijgen. Op dit moment weten we nog niet welke organisaties minder subsidie zullen krijgen en hoeveel. We vinden het belangrijk om alle subsidierelaties op tijd te waarschuwen voor een mogelijke korting, zodat ze hier rekening mee kunnen houden in hun beleid., aldus wethouder Ronald Louwman.

Dit najaar legt het college van burgemeester en wethouders de gemeenteraad een aantal ombuigingsvoorstellen voor. In november, bij de begrotingsbehandeling, neemt de gemeenteraad daarover een besluit. Daarna volgt een verdere uitwerking en wordt meer duidelijk over welke instellingen minder subsidie krijgen en hoeveel. Kortingen op de subsidie gaan vanaf 2012 in.