UPC N.V.

Alle voordelen supersnel netwerk UPC nu beschikbaar voor Druten

120 Mbps internet, interactieve digitale televisie en digitale telefonie nu beschikbaar

Druten / Amsterdam, 20 juli 2010 - De inwoners van Druten, Afferden, Deest en Puiflijk kunnen deze week al kiezen voor supersnel internet, interactieve digitale televisie en digitale telefonie via het kabelnetwerk van kabel- en mediabedrijf UPC Nederland. Met deze diensten voorziet UPC haar klanten van alle gemakken die haar communicatienetwerk, dat bekend staat als een van de meest vernieuwende in Nederland, te bieden heeft. UPC kan de diensten sneller dan verwacht in Druten aanbieden. Er hoefde niet gegraven te worden, of een vraagbundeling te worden gestart.

Vanaf nu kunnen inwoners van de gemeente Druten kiezen voor betrouwbaar internet dat sneller is dan zij gewend zijn. UPC biedt onder de naam Fiber Power Internet namelijk internetsnelheden tot 120 Mbps. Op één variant na zijn alle internetproducten van UPC sneller dan ADSL. Hierdoor komen breedbanddiensten van de toekomst zoals beeldcontact met gemeente, huisarts of zorginstelling via de computer, maar ook thuiswerken en online gaming binnen handbereik te liggen. Het uploaden van films en video's is ook in mum van tijd geregeld: met een internetabonnement met 120 Mbps download en 10 Mbps upload, duurt het delen van een foto van 4Mb met familie of vrienden slechts 3,2 seconden.

Interactieve digitale televisie
UPC biedt over haar netwerk dat voor 97% uit glasvezel bestaat in Druten ook interactieve digitale televisie aan. Hierdoor krijgen haar klanten meer controle over hun avondje televisiekijken. Wanneer klanten kiezen voor UPC Digitale TV, krijgen zij namelijk niet alleen meer zenders in de beste beeld- en geluidskwaliteit. Zij krijgen heel eenvoudig via de UPC Mediabox toegang tot een uitgebreide bibliotheek met de nieuwste films, series, of documentaires om die vervolgens te bekijken wanneer het hen uitkomt. Via Programma Gemist of RTL Gemist kunnen zij bovendien programma's tot tien dagen terug bekijken. Wanneer klanten voor een HD-abonnement kiezen, krijgen zij toegang tot 16 zenders in de best mogelijke beeld- en geluidskwaliteit, waaronder Eurosport HD, Discovery HD, RTL 4 HD en 5 HD, History Channel HD en de Publieke Omroepen HD.

Diederik Karsten, directeur van UPC Nederland: "Met vereende krachten hebben we sneller dan verwacht ons netwerk in de gemeente Druten vernieuwd. Onze klanten hoeven geen gebruik meer te maken van verouderde netwerken, of te wachten op initiatieven waarvan maar moet blijken of deze levensvatbaar zijn. Zij kunnen nu gebruikmaken van ons toekomstvaste netwerk dat hen volledig kan voorzien in hun telecommunicatie-, internet- en televisiebehoeften."

Electroworld Druten
Mochten klanten meer informatie wensen, dan kunnen zij terecht bij de helpdesk van UPC Nederland (0900 15 80, 10 cent per minuut), of bij Electroworld Druten aan de Hogestraat 42c te Druten.

Over UPC Nederland
UPC Nederland is in Nederland toonaangevend op het gebied van televisie, breedbandinternet en digitale telefoniediensten. UPC biedt in Nederland twee miljoen klanten toegang tot de wereld van televisie. Hiervan hebben 792.000 klanten voor digitale televisie gekozen. UPC heeft in Nederland 772.000 breedbandinternet klanten en bedient 654.000 digitale telefonieklanten (cijfers per 31 maart 2010). Het bedrijf wordt gedreven door de visie dat iedereen, onafhankelijk van aanwezige kennis of vaardigheden, toegang heeft tot de verrassende, maar complexe digitale wereld. UPC Nederland is een dochteronderneming van de internationale kabel- en mediagroep Liberty Global.

Noot aan de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: UPC Nederland
Ronald Sutmuller
Media Relations Manager
T: 020 775 55 97
M: 06 28 90 48 02
E: rsutmuller@upc.nl
W: www.upc.nl