Nederlandse Tafeltennisbond


Opleiding tafeltennistrainer-2 nieuwe stijl werpt zijn vruchten af 20-7-2010

Op 16 juni 2009 vond de aftrap plaats van de opleiding tafeltennistrainer-2 in Klazienaveen. De opleiding ging van start met 10 deelnemers, 7 uit Klazienaveen en 3 uit Assen. De deelnemers konden tijdens de startbijeenkomst kennismaken met de zeer ervaren docent Koos Kuiper.

De overige 8 bijeenkomsten stonden in het teken van `techniek algemeen', `training geven algemeen', `tafeltennispraktijk', `organisatie', `werving, opvang en behoud' en `begeleiding en coaching'.

Terwijl de deelnemers enthousiast de bijeenkomsten bijwoonden gingen ze tegelijkertijd fanatiek aan de slag met hun portfolio. Nadat de portfolio's waren goedgekeurd mochten de eerste 4 deelnemers op zaterdag 12 juni 2010 in de praktijk hun Proeve van Bekwaamheid (PVB) afleggen. Dit gebeurde onder leiding van twee PVB-beoordelaren, te weten Alexander Heil en Huub Smid.

Na deze succesvolle praktijkdag was het op zaterdag 3 juli 2010 de beurt aan de volgende 5 deelnemers. Net als bij de eerste praktijkdag werden ook op deze dag de PVB's afgenomen door Huub Smid. Gelukkig was de tweede praktijkdag net zo succesvol als de eerste, want ook op deze dag werden alle PVB's positief bevonden.
Ria Luteijn (opleidingscoördinator afdeling Noord) mocht na afloop van de PVB's dan ook aan alle geslaagden het diploma `tafeltennistrainer-2' uitreiken. Daarnaast kregen alle geslaagden namens afdeling Noord een bloemetje overhandigd.

Foto: Geja Bergsma

Op initiatief van de deelnemers en de docent werd deze zeer warme maar vooral feestelijke dag afgesloten met een gezellige barbecue.

De volgende 9 geslaagden mochten hun diploma tafeltennistrainer-2 in ontvangst nemen:

Piet Bergsma, Rudi Franke, Willie Peters, Marc Sterken, Paul Sterken, Jos van de Vendel, Gert Woelders (allen uit Klazienaveen) en Joël Hussels en Fredie de Mooy (beiden uit Assen).

De NTTB wil alle geslaagden nogmaals feliciteren met het behaalde resultaat en wenst ze veel succes met het trainerschap.

Tenslotte spreekt de NTTB de wens uit dat docent Koos Kuiper begin volgend seizoen de 100% score binnen haalt als de 10^e, en dus de laatste, deelnemer slaagt voor zijn PVB-praktijk.

In het najaar organiseert de NTTB wederom in elke afdeling een opleiding tafeltennistrainer-2. Voor meer informatie over deze opleidingen verwijzen we u naar `opleidingen' op deze website.

NTTB/MvD