Nederlandse Tafeltennisbond


DEEL 7: EJK-dagboek Leppers & Overbeeke
20-7-2010

Speciaal voor de NTTB-website houden Oranje jeugdinternationals Pepijn Leppers (jongens junioren) en Dianne Overbeeke (meisjes junioren) een dagboek bij voor, tijdens en na de Europese Jeugdkampioenschappen 2010 in het Turkse Istanbul (16-25 juli). Volg hun belevenissen, prestaties en andere interessante gebeurtenissen op de voet!

Dianne Overbeeke en Pepijn Leppers (FOTO'S: © Henk Hommes / NTTB)

DEEL 6 - EJK speeldag 3
'Het was zo ongelofelijk spannend tegen Kroatië, de zenuwen op de bank waren enorm"

De meisjes junioren kenden een sterke dag in Istanbul en kwamen in de achtste finales door een mooie zege op Kroatië. In die achtste finales kreeg medaillekandidaat Frankrijk daarnaast niet bepaaldde punten kado. De jongens junioren houden ook nog steeds kans op promotie na het verlies tegen Italië in de achtste finales. Ze pakten in hun eerste duel Israël goed aan.

,,We zijn zeker blij!", zegt Dianne Overbeeke. ,,Tegen Kroatië was echt een top wedstrijd, maar het was zo ongelofelijk spannend. Zeker die eerste twee wedstrijden invijf games zorgden bij onsecht voor veel zenuwen. Tegen Frankrijk hadden we goede kansen en dat is tegen een sterkere tegenstander knap.Alice (Barendregt red.)verloor 14-12 in de 5e game op de stand 1-1, als we die wonnen hadden we een hele goede kans op de winst. maar we hebben het zeker niet weggegeven. We hebben gestreden voor de wedstrijden en dat is wat je moet doen, het is jammer van die laatste wedstrijd maar we hebben het goed gedaan vandaag!"

Toch knaagt het bij Dianne Overbeeke natuurlijk een beetje dat ze zelf nog niet in actie is geweest.,,Daar baal ik wel een beetje van en dat hoort ook als je topsporter bent. Iedereen wil natuurlijk graag spelen.Ik speel met de meiden in en zo is dat eigenlijk voor mij een soort training. Ikben dus klaarom te spelen enhoop er snel een wedstrijd komt, zodat ik ook wat anders kan doen voor het team behalvezitten roepen vanaf de bank ;-)"

De jongens junioren zijn met zijn drieën afgereisd naar de EJK en moeten dus altijd spelen én altijd een topprestatie leveren. Pepijn Leppers: ,,Italiewas gewoon een erg sterke tegenstander met en hele goede kopman. Die bleek te sterk voor ons en tegen de tweede man was ik niet goed en dat was erg jammer. Het was toch teleurstellend, maar alleen als alles perfect was gelopen hadden we de play-off wedstrijdkunnen winnen."

Israël lijkt geen sterk land, maar heeft twee spelers die hoger op de Europese jeugdranglijst staan dan de Nederlanders. Dus was de 3-0 zege knap. ,,Ik denk dat Isreal goede spelers heeft", zegt Leppers. ,,Het zijn voor ons geen onbekenden en ik heb me laten vertellen dat hun kopman ookhet ITTFJunior Circuit op Maltaheeft gewonnen dit jaardus tafeltennissen kunnen ze wel. Wij waren tegen Israël heel goed en mentaal sterker. Ik denk dat we terecht hebben gewonnen van deze lastige tegenstander.

Vanaf nu kijken we dan ookvan wedstrijd tot wedstrijd. We gaan elke wedstrijd opnieuw voor het maximale en daar doen we alles aan! Dan komt het resultaat vanzelf!"

Lees in deel 8 van het dagboek hoe de Nederlandse junioren hun laatste speeldag bij het landentoernooi hebben beleefd én of ze klaar zijn voor de individuele wedstrijden.

19-07-2010 DEEL 7: EJK-dagboek Leppers & Overbeeke 18-07-2010 DEEL 6: EJK-dagboek Leppers & Overbeeke 17-07-2010 DEEL 5: EJK-dagboek Leppers & Overbeeke 16-07-2010 DEEL 4: EJK-dagboek Leppers & Overbeeke 15-07-2010 DEEL 3: EJK-dagboek Leppers & Overbeeke 14-07-2010 DEEL 2: EJK-dagboek Leppers & Overbeeke 12-07-2010 DEEL 1: EJK-dagboek Leppers & Overbeeke