Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom , 20-07-2010

Man aangehouden na grove snelheidsovertreding

ZEVENBERGEN: De politie hield dinsdag rond 09.30 uur een 30-jarige man uit Hoogstraten aan op de Rijksweg A17. Een motoragent zag de man met snelheden van ruim 200 km/u richting Roosendaal. De maximumsnelheid op dit traject 120 km/u. De motorrijder, die zonder beschermende kleding reed, werd bij Zevenbergen staande gehouden. De bestuurder bleek geen juist rijbewijs te hebben. Hij is aangehouden en de motorfiets is in beslag genomen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Twee aanhoudingen voor aanbieden vals geld

ROOSENDAAL: De politie hield maandagavond een 22-jarige man en een 20-jarige man uit Roosendaal aan voor het aanbieden van vals geld bij een horecagelegenheid aan de Markt. Een van de twee wilde geld wisselen bij de gelegenheid. Bij controle bleek het gewisselde biljet vals was. De medewerkster gaf het biljet terug en belde de politie. Deze hield op aanwijzing van de medewerkers de verdachten aan. Het geld wat de twee in bezit hadden is in beslag genomen om te onderzoeken of ook dit valse biljetten betroffen. Hier zaten drie valse biljetten bij. Een van de verdachten verklaarde dat hij de biljetten bij een horecagelegenheid had teruggekregen bij het afrekenen. De verdachten zijn na verhoor in vrijheid gesteld. De politie nam aangifte op namens de
horecagelegenheid op de Markt.

Twee aanhoudingen na zware mishandeling

ROOSENDAAL: De politie hield dinsdagmiddag twee verdachten van mishandeling aan. De 29-jarige vrouw uit Dinteloord en de 39-jarige man uit Essen worden ervan verdacht afgelopen maandag een 20-jarige man uit Tsjechië te hebben verwond bij een vechtpartij bij een bedrijf aan de Nieuwe Markt. Volgens de gedupeerde was hij als medewerker in dienst van het bedrijf en moest hij onder erbarmelijke omstandigheden leven en werken. Men zou ook zijn papieren hebben ingenomen en zijn telefoon kapot hebben gemaakt.
Maandag wilde de man vertrekken en eiste zijn geld en zijn papieren. Zijn werkgever zou hem zijn geld hebben geweigerd. Hij ging er vandoor met een telefoon en werd vervolgens mishandeld door aanwezige man en vrouw. Hierbij werd hij hardhandig aan zijn haren getrokken en meerdere malen in zijn rug gebeten. Hij hield hieraan verwondingen over. In eerste instantie werd maandag na de melding die rond 12.00 uur binnenkwam, de 20-jarige man aangehouden omdat hij de telefoon gestolen zou hebben. Omdat de zaak tijdens verhoor met de man anders in elkaar bleek te steken, is de aanhouding geseponeerd. De politie nam aangifte op van zware mishandeling van de man en onderzocht de zaak. Dinsdag werden de twee verdachten aangehouden voor zware mishandeling. De verdachten zijn ingesloten voor verhoor.

Man aangehouden voor mishandeling verpleegkundige

BERGEN OP ZOOM: De politie hield dinsdag een 40-jarige man uit Tholen aan voor mishandeling. De man wordt ervan verdacht eind juni een 48-jarige verpleegster bij de keel te hebben gegrepen en zodanig te hebben geduwd dat ze ten val kwam. De vrouw hield zwellingen en pijnlijke plekken over aan haar keel en pols aan de mishandelingen. Reden voor de mishandelingen zou zijn geweest dat de man niet direct toen hij het verwachtte methadon kreeg van de vrouw, toen hij zich meldde bij de methadonpost aan de Zuid-Oostsingel. Hij bedreigde de vrouw eerst. Toen ze hierop reageerde met de mededeling dat dit niet werd getolereerd mishandelde de man haar. Ze deed aangifte. De politie stelde een onderzoek in en nam verklaringen op van meerdere getuigen. De verdachte is ingesloten voor verhoor.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 20-07-2010 16:59 | © Regio Midden en West Brabant |