Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 20-07-2010

Twee jongeren aangehouden na baldadigheid

ULVENHOUT: De politie kreeg dinsdag tegen 01.30 uur melding vanaf de Rouppe van der Voortlaan. Een automobilist zag tijdens het rijden boomstronken op de weg liggen. Hij stopte en sleepte de stronken van de weg af om vervolgens weer door te rijden. Nadat de bestuurder doorreed zag hij hoe een groepje jongeren de boomstronken wederom op de weg neerlegde. De politie hield aan de hand van de verklaring van de automobilist twee 17-jarige jongens uit Bavel aan. Bij het aanspreken van de twee zagen agenten een derde jongeman vluchten. De verdachten wilden niet prijsgeven wie de derde persoon was en ze werden
aangehouden, aangezien ze ook niet in bezit waren van een
identiteitsbewijs. De ouders van de verdachten werden in kennis gesteld en de twee werden na een stevig gesprek met de agenten heengezonden met een bekeuring.

Politie houdt woninginbreker aan dankzij getuige

ULVENHOUT: De politie kreeg dinsdag even na 03.00 uur meerdere meldingen van een woninginbraak aan de Pennendijk. Een van de getuigen hoorde glasgerinkel en zag inbrekers bij de woning en zag hen via de Hoge Akker richting Hofland rennen. De getuige gaf zijn waarnemingen door aan de politie en deze hield een 19-jarige Bredanaar aan, toen hij de woning verliet. De gemaskerde man kwam met een flatscreen tv in zijn handen de woning uit en liep recht in de handen van de politie. Bij het zien van de agenten gooide de verdachten de tv naar het hoofd van een van hen. Deze kon de klap afweren, waardoor de tv op de grond belandde. Hierna begon de man te rennen. Hij is aan de Weverdries aangehouden,. In de woning stonden meerdere goederen klaar om mee te nemen. Aan de achterzijde van de woning was een ruit verbroken. De bewoners van het pand waren op het moment van de inbraak niet aanwezig. Van hen zal later aangifte worden opgenomen. De politie heeft verschillende goederen veilig gesteld voor onderzoek.
De 19-jarige verdachte is in verzekering gesteld voor verder onderzoek. De agent die de tv naar zijn hoofd gegooid kreeg heeft aangifte gedaan van poging tot zware mishandeling.

Veelpleger aangehouden voor inbraak in container

BREDA: Een getuige meldde maandag tegen middernacht dat er ingebroken werd in een bouwkeet aan de Rotsvlinder. De getuige hoorde
breekgeluiden en zag een man. De politie ging met een diensthond poolshoogte nemen en trof bij de container een 48-jarige Bredanaar aan. De man was bezig het slot van de container te verbreken. Hij is aangehouden. De man is veelpleger en is in verzekering gesteld. De politie heeft meerdere goederen van hem in beslag genomen.

Jongen aangehouden voor bedreiging zus met mes

BREDA: Dinsdagavond meldde getuigen zich bij de politie, omdat er aan de Heksenkring iemand bedreigd zou zijn met een mes. Er werd een beschrijving gegeven van de dader. De politie trof in de omgeving een 17-jarige Bredanaar aan die volledig aan het signalement voldeed en hield hem rond 20.30 uur aan. Het slachtoffer bleek de 18-jarige zus van de verdachte, een vrouw uit Breda. De vrouw deed aangifte bij de politie. Er bleek al langer onenigheid te zijn met de verdachte binnen het gezin. Bij aanhouding van de verdachte werd geen mes aangetroffen. De verdachte verklaarde dat hij geen mes had getoond. De vriend van zijn zus zou degene zijn die een mes in zijn bezit had. De verdachte had contact met zijn zus en haar vriend opgenomen omdat zij nog spullen van hem zouden hebben. Er ontstond een ruzie en hierbij zou hij een mes hebben gezien. Na verhoor is de jongen in vrijheid gesteld. Zijn ouders zijn in kennis gesteld van zijn aanhouding.

Man aangehouden voor diefstal uit garagebox

BREDA: Maandagmiddag hielden twee buurtbewoners aan 37-jarige man uit Oost-Souburg aan, toen hij vanuit een garagebos aan de Koninginnestraat een zaagmachine wilde wegnemen. De man had het apparaat op zijn fiets gezet en wilde wegrijden, toen hij betrapt werd door een huurder van een andere garagebox. Hij werd aangehouden en de getuige alarmeerde de eigenaar van de zaagmachine en de politie. Deze nam de verdachte over en nam aangifte op van de gedupeerde. De verdachte is in verzekering gesteld.
De verdachte verklaarde tijdens verhoor dat hij de zaagmachine wilde ophalen, omdat de zogenaamde 'eigenaar', een bekende van hem, hem dit had gevraagd. De man had hem precies beschreven waar het ding stond en hoe hij hem moest meenemen. Hij had geen argwaan gekregen.

Verdachte aangehouden voor mishandeling en bedreiging zus

BREDA: De politie kreeg maandag rond 17.40 uur melding van mishandeling in een woning in de wijk Kesteren. Bij aankomst bleek een 27-jarige vrouw uit Prinsenbeek te zijn mishandeld door haar 31-jarige broer in hun ouderlijk huis. Van de vrouw is aangifte opgenomen. Ze verklaarde door haar broer te zijn bedreigd, met een bezemsteel te zijn geslagen en te zijn gestompt. De twee hadden ruzie over huishoudelijke zaken in het ouderlijk huis. De man werd boos en bedreigde zijn zus en werkte haar met geweld de deur uit, aldus haar verklaring. De man zou al langere tijd gewelddadig zijn tegenover zijn familie.
De verdachte werd in verzekering gesteld na zijn aanhouding. Hij ontkende de bedreiging en de mishandeling. Dinsdag is de man na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie vindt hennep en mes na verkeersovertreding

BREDA: De politie hield maandag rond 14.00 uur een automobilist staande op het Chasseveld. De automobilist was door de agenten in de
Karnemelkstraat gezien, terwijl hij reed in strijd met een
geslotenverklaring. Hij werd staande gehouden en de agenten zagen in de auto een gebruikershoeveelheid hennep liggen. Ook werd in de auto een mes gevonden die onder de wet verboden wapens valt. De agenten namen de goederen in beslag. De 19-jarige man uit Frankrijk is aangehouden en na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie onderzoekt vrijheidsbeneming

BREDA: De politie kreeg maandag om 22.15 uur melding dat er twee gewapende mannen binnen zouden staan in een woning aan de Wederiktuin. Ze zouden de aanwezigen in de woning van hun vrijheid benemen en bedreigen met op vuurwapens gelijkende voorwerpen.
Omdat de politie niet wist of de daders nog in de woning aanwezig waren, werden bij arriveren van de agenten twee mannen aangehouden, die de woning net verlieten. Zij bleken na enig onderzoek de gedupeerden te zijn. Uit hun verklaringen bleek dat de 24-jarige bewoner van het pand en een 29-jarige man uit Breda, de zakenpartner van de bewoner, even daarvoor in de woning werden vastgehouden en bedreigd door twee mannen. De 29-jarige man werd mishandeld en gedwongen zijn sleutels af te geven. Hierna probeerde de mannen hem mee te nemen in een auto. Hij wist te ontkomen en iemand aan te spreken op straat. De politie werd hierop gealarmeerd. De 29-jarige man verklaarde tegenover de politie dat er al langere tijd problemen waren, maar dat hij niet wist wat hier de aanleiding voor was. De auto van de 29-jarige man, waarin de daders zouden zijn gevlucht, werd in de buurt aangetroffen. Van de man, en van de 24-jarige bewoner van het pand aan de Wederiktuin, is aangifte opgenomen.
De politie stelde een sporenonderzoek en een buurtonderzoek in in de omgeving en stelde de aangetroffen auto veilig voor sporenonderzoek.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 20-07-2010 17:01 | © Regio Midden en West Brabant |