Gemeente Berkelland

ingezameld plastic is verdubbeld

Hoeveelheid ingezameld plastic is verdubbeld

De inwoners van Berkelland bieden steeds meer plastic verpakkingsafval aan. De ingezamelde hoeveelheid is al gestegen van 21.520 kilo in december 2009 tot 52.100 kilo in juni 2010. Meer dan een verdubbeling dus.

plastic inzamelen klein De hoeveelheid ingezameld plastic stijgt nog steeds. Dat betekent dat steeds meer inwoners aan de plasticinzameling meedoen. Het geeft ook aan dat het plastic steeds beter wordt gescheiden van het andere afval. Het nut van de gescheiden inzameling wordt gezien en er wordt loyaal aan meegewerkt.

Plastic op tijd aan de weg

U moet het plastic vóór 7.30 uur aan de weg zetten. De inzamelaars rijden andere routes dan bij de huisvuilinzameling. Dat betekent dat de inzamelaar eerder of later in uw straat komt dan u gewend bent bij de inzameling van de containers.

Geen plastic laten liggen

Is uw plastic niet meegenomen, laat u het dan niet aan de weg liggen. Haal de zakken weer op en bewaar ze voor de volgende inzamelronde. Plastic dat aan de straat blijft liggen kan veel zwerfvuil veroorzaken.

Nieuwe inzamelzakken nodig?

Zijn de zakken op: ze zijn gratis af te halen bij de Gemeentewinkel in Borculo en de Servicepunten in Eibergen, Neede en Ruurlo.

Tips voor het scheiden van plastic

* op de afvalkalender 2010 staat wat u wel en niet in de inzamelzakken mag doen;

* papier, karton of resten (aluminium-)folie moet u zoveel mogelijk van het plastic halen. Als dat niet lukt laat u het zitten.
* om te voorkomen dat ongedierte en honden of katten de plastic zakken kapot maken kunt u plastic met vleesresten of andere etensresten ook in de grijze container doen. Wij vinden het belangrijk dat er geen ongezonde situaties ontstaan. plastic 1220518bklein

Tips voor de inzameling

* u mag het plastic alleen in de speciale zakken aanbieden. Andere inzamelzakken worden niet meegenomen.

* u knoopt de inzamelzakken gemakkelijk dicht met de trekbandsluiting;

* op de afvalkalender 2010 staat wanneer in uw straat plastic wordt ingezameld;

* het plastic zet u op dezelfde plek aan de weg als uw container;
* maakt u gebruik van een verzamelcontainer, zet u het plastic op de inzameldag voor uw wooncomplex aan de weg.