Ingezonden persbericht

Stichting KunstKlank Noordwijk

VERBORGEN KLANKEN

Rondleidingen met muziek en theater op een verborgen locatie

Vooral bekend als de badplaats tussen strand en bloembollenvelden heeft Noordwijk de bezoekers nog veel meer te bieden. Het prachtige historisch centrum van het dorp, met een geschiedenis die teruggaat tot de 8e eeuw, is deze zomer weer het decor voor een serie speciaal voor deze gelegenheid uitgezette rondwandelingen.

Tijdens de rondleidingen, wekelijks op dinsdagavond, maken de deelnemers in kleine groepen kennis met de geschiedenis en cultuur van Noordwijk en worden zij naar een geheime, meestal niet voor publiek toegankelijke, locatie geleid. Daar wonen zij een voorstelling bij.
De plaats van de voorstelling blijft geheim en wordt pas tijdens de rondleiding door de gidsen onthuld.
Een historisch gebouw, een prachtig huis, een verborgen tuin, ergens in Noordwijk wordt iedere dinsdag een andere muzikale of theatrale uitvoering verzorgd.

Dinsdag 20 juli

Mirella Pirskanen met 'VioVoce'

Mirella Pirskanen debuteerde in 1999 in Nederland als soliste bij Flairck in het programma 'Symfonie van de Oude Wereld'. Sindsdien woont en werkt zij in en vanuit Nederland.
Na haar periode bij Flairck speelde zij in veel producties. Zo was zij tot 2008 twee jaar lang in Europa en Japan als solo- en altvioliste te horen en zien bij het 'Cirque de Soleil' in de voorstelling 'Dralion'. Na deze laatste tournee achtte zij de tijd rijp voor het vertellen van haar eigen muzikale verhalen.

'VioVoce' is een poëtisch muzikaal programma waarin de viool en de stem centraal staan.
In haar intieme soloprogramma brengt de Finse violiste, zangeres, performer en componiste deze twee instrumenten op unieke wijze samen: ze speelt en zingt tegelijkertijd.
Vanuit improvisaties en experimenten zoekt ze op speelse wijze naar nieuwe dialogen tussen de kleuren en klanken van haar composities. De traditionele muziek uit Finland, Scandinavie en Oost-Europa vormt haar voornaamste inspiratiebron, maar haar muzikale achtergrond in de klassieke- geïmproviseerde- en popmuziek klinkt ook door in haar composities en arrangementen.
Dinsdag 20 juli neemt zij de deelnemers aan Verborgen Klanken in Noordwijk mee op een eigenzinnige en kleurrijke muzikale reis buiten het gewone.

Datum: Dinsdag 20 juli
Tijd: 19.00 uur
Startpunt: Gemeentehuis, Voorstraat 42, Noordwijk
Toegang: E 12,50

Kaartverkoop: Boekhandel van der Meer

Vuurtorenplein 10

2202 PB Noordwijk

Tel.: 071-3613073

Meer informatie www.kunstklank.nl

De volgende voorstellingen zijn:

Dinsdag 27 juli: Tango. Bandoneon en gitaar met Martin de Ruiter en Kay Sleking
Dinsdag 3 augustus: LOS. Muzikaal cabaret
Dinsdag 10 augustus: Trio Zumar. Muziek uit Napels
Dinsdag 17 augustus: 'Folk Songs'. Muziek van traditie tot avant-garde
Dinsdag 24 augustus: Carmen Gomes Inc. 'Souljazz with a bluesy touch'
Dinsdag 31 augustus: Dromentocht. Dromen in duin, kunst en muziek.

---- --