Ingezonden persbericht

Persbericht 19-07-2010

Eerste uitwisselingsproject Fonds Pop Over Zee woensdag van start

Haagse bands spelen 20 juli tijdens de Gentse Feesten

De Haagse bands Starcatcher en Bombay Show Pig treden dit jaar op tijdens het Belgische stadsfestival de Gentse Feesten. Het optreden is tot stand gekomen door middel van een uitwisselingsproject met Muziekstad Gent. Beide bands waren eerder gescout door hun live-optreden in de Haagse Pop Week en de opgenomen songs op onder meer MySpace. Het uitwisselingsproject met de stad Gent wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds Pop over Zee, een initiatief van het Haags Pop Centrum.

20 juli zullen Starcatcher en Bombay Show Pig hun kunsten vertonen in de Kinky Star Club, een van de populairste muziekclubs van Gent. Kinky Star is tevens een belangrijk platenlabel in de Gentse alternatieve muziekscene waaronder Hof van Commerce en Vive La fête is begonnen. Starcatcher speelt om 22:00 uur, Bombay Show Pig om 00:00 uur.

Fonds Pop Over Zee is een fonds speciaal voor Haagse bands, acts, DJ's of andere artiesten en is in het leven geroepen door de Gemeente Den Haag en het Haags Pop Centrum. Dit stimuleringsfonds helpt muzikanten met internationale ambities aan een financiële ondersteuning voor buitenlandse tournee 's en optredens.

Inmiddels zijn al meer dan 40 Haagse acts via FPOZ de grens over gegaan richting ruim 15 landen. 2010 wordt hoogstwaarschijnlijk het laatste jaar dat het Fonds Pop Over Zee bestaat.

Fonds Pop over Zee is een project van het Haags Pop Centrum.

Voor meer informatie kijk op www.fondspopoverzee.nl



Ingezonden persbericht