'Collect, Label & Store' van Freecom geeft nieuwe dimensie aan opslag

20/07/2010 09:00

Freecom

FREECOM MOBILE DRIVE CLS GEEFT NIEUWE BETEKENIS AAN GEGEVENSOPSLAG MET 'COLLECT, LABEL & STORE'-CONCEPT

Gebruikers kunnen al hun bestanden, van foto's en muziek tot zakelijke documenten en presentaties, op aparte externe harde schijven ordenen

Rijswijk, 20 juli 2010 - Freecom, een Mitsubishi Kagaku Media-bedrijf, introduceert vandaag een nieuw concept voor het verzamelen en ordenen van gegevens op meerdere externe harde schijven met de introductie van de 'Mobile Drive CLS'; een compacte, 2,5-inch externe harde schijf die gebruikers kunnen voorzien van een label dat overeenkomt met de inhoud op de schijf. Het CLS-concept, dat staat voor 'Collect, Label & Store' (verzamelen, labelen en opslaan), maakt het gebruikers makkelijk hun gegevens te ordenen door hen in staat te stellen hun gegevens te sorteren en te archiveren op verschillende schijven die zij kunnen categoriseren met een set van acht gekleurde, aanpasbare labels.

Veel mensen gebruiken harde schijven om allerlei soorten multimediabestanden op te slaan, maar met de groeiende hoeveelheid informatie die dagelijks wordt gebruikt, kan het lastig zijn voor gebruikers om alles bij te houden en om eenvoudig specifieke bestanden te vinden. De Mobile Drive CLS biedt gebruikers de mogelijkheid op betrouwbare wijze verschillende soorten gegevens op aparte harde schijven op te slaan, zodat zij hun bestanden kunnen sorteren volgens een systeem dat het best past bij hun levenswijze en hun gewoonten.

De Mobile Drive CLS is ontworpen in samenwerking met de bekroonde Belgische ontwerper Sylvain Willenz en heeft veel dezelfde kenmerken als de populaire Mobile Drive XXS van Freecom, die de prestigieuze internationale Red Dot Design 'best of the best' Award, de iF Design Award en het Henry Van der Velde Label voor innovatie heeft gewonnen. De mobiele schijf meet slechts 10,9 x 7,9 x 1,3 cm, waarmee die klein genoeg is om eenvoudig in een handtas of zelfs een jaszak te worden meegenomen. Doordat deze schijf niet wordt gekoeld door een ventilator werkt hij fluisterstil. De nauwsluitende rubberen behuizing geeft de mobiele schijf een luxueuze look and feel, terwijl die tegelijk zorgt voor minder trillingen en een optimale grip.

"Nu er dagelijks zoveel gegevens worden geproduceerd, zowel thuis als op kantoor, neemt de behoefte aan extra opslagruimte snel toe," aldus Axel Lucassen, Managing Director bij Freecom. "Hierdoor is het inmiddels vrij gebruikelijk dat mensen meerdere externe harde schijven hebben. Meestal is de inhoud die op deze schijven wordt opgeslagen zeer gevarieerd, omdat gebruikers al hun bestanden, van films en muziek tot belangrijke zakelijke documenten, moeten opslaan en er back-ups van moeten maken. Dit kan al snel leiden tot een informatie-overload: door de grote variatie aan gegevens die op deze schijven worden opgeslagen kan het heel lastig worden snel bepaalde bestanden, muzieknummers of video's te vinden.

Met de nieuwe Mobile Drive CLS kunnen gebruikers verschillende typen bestanden van elkaar scheiden en opslaan op verschillende harde schijven die van een duidelijk label zijn voorzien. En met de als optie verkrijgbare USB-dock met drie poorten kunnen gebruikers meer schijven tegelijk op hun computer aansluiten: zo hebben zij bijvoorbeeld tegelijkertijd toegang tot alledrie de schijven die volstaan met hun muziek, foto's en films.

"De mogelijkheden zijn eindeloos: gebruikers kunnen één schijf voor muziek, één voor zakelijke documenten en nog één voor volledige systeemback-ups reserveren, maar kunnen bijvoorbeeld ook een schijf aan elk gezinslid geven, zodat ieder een eigen schijf voor de eigen bestanden heeft," vervolgt Lucassen. "Dankzij een duidelijk labeling- en kleursysteem vind je in één oogopslag de gewenste schijf, zodat het makkelijker is dan ooit om gegevens te ordenen en bij te houden waar deze zich bevinden.

De Mobile Drive CLS krijgt voeding via de USB-poort zodat er geen onhandige adapter bij nodig is en de compacte USB-kabel raakt niet in de knoop wanneer gebruikers de schijf met hen moeten meenemen. De Mobile Drive CLS is ideaal om snel belangrijke bestanden te kopiëren door slepen en neerzetten. Veiligheidsbewuste gebruikers kunnen hun schijf bovendien beschermen tegen harde-schijfcrashes met de Freecom Data Recovery Service: voor slechts EUR 29,95 kunnen eindgebruikers hun apparaat registreren waarna Freecom, als hun harde schijf is gecrasht, alle gegevens op deze schijf normaal gesproken binnen twee weken zal herstellen en zonder verdere verzend- en verwerkingskosten zal teruggeven aan de gebruiker. De dekking duurt drie jaar en zonder een dergelijke bescherming kan een volledig gegevensherstel al gauw zo'n EUR 1.500 kosten.

Prijzen en beschikbaarheid

De Mobile Drive CLS is verkrijgbaar met een capaciteit van 250GB, 320GB, 500GB, 640GB en 750GB. De aanbevolen winkelprijzen beginnen bij respectievelijk EUR 79,-, EUR 89,-, EUR 109,-, EUR 129,- en t.b.a. De aanbevolen winkelprijs voor de USB-dock met drie poorten is EUR 17,95.

EINDE PERSBERICHT





http://www.freecom.nl