Ingezonden persbericht


Schuberg Philis en Rabo Mobiel werken samen aan uitbreiding mobiele financiële kanaal

Risicomanagement en compliancy centrale thema's in samenwerking

Amsterdam,20 juli 2010 - Rabo Mobiel heeft een nieuw outsourcingcontract afgesloten met Schuberg Philis, met een looptijd van twee jaar en een contractwaarde van twee miljoen euro. Schuberg Philis is verantwoordelijk voor de website, webshop en bedrijfskritische backoffice systemen van Rabo Mobiel. De twee bedrijven richten zich de komende jaren op het realiseren van Rabo Mobiel's strategie: het neerzetten van dé standaard voor mobiele financiële diensten in Nederland.

"Rabo Mobiel heeft ondertussen een stevige positie verworven op de Nederlandse markt," aldus Naomi Bisschop, algemeen directeur van Rabo Mobiel. "Met 200.000 klanten zijn wij klaar voor de volgende fase: het ontwikkelen en uitbreiden van het mobiele financiële kanaal. In de toekomst kunnen consumenten al hun betaal- en toegangspassen vervangen door hun mobiele telefoon, waarmee zij ook nog eens kunnen bankieren. Met diensten als Mobielbankieren, SMS Betalen en Mobiel parkeren zijn we hiermee al flink op weg."

"Deze strategie kunnen we als Rabo Mobiel alleen realiseren als we voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van service, kwaliteit en veiligheid," legt Marco van Velthoven, directeur IS van Rabo Mobiel uit. "Schuberg Philis zorgt ervoor dat onze website, webshop en bedrijfskritische backoffice systemen altijd beschikbaar en beveiligd zijn. Bovendien denken ze op strategisch niveau met ons mee: als wij de standaard voor mobiele financiële diensten willen neerzetten, welke eisen stelt dat aan onze IT-architectuur, op de kortere én lange termijn?"

"Snelheid was de afgelopen jaren de belangrijkste eis van Rabo Mobiel aan ons: zij moesten snel nieuwe campagnes en aanbiedingen kunnen introduceren - cruciaal in de zeer competitieve telecommarkt," aldus Pim Berger, directeur Schuberg Philis. "In deze nieuwe fase, het ontwikkelen van het kanaal voor mobiele financiële diensten, speelt risicomanagement en compliancy een steeds belangrijkere rol. Ook daarbij ondersteunen we Rabo Mobiel: we zorgen dat ze voldoen aan alle wettelijke eisen én aan de strenge veiligheidseisen die Rabobank aan hen stelt."

Naomi Bisschop: "Rabo Mobiel is in de afgelopen vier jaar gegroeid van start-up tot een volwassen organisatie. We hebben nu dus andere dingen nodig van Schuberg Philis dan vier jaar geleden. Onze samenwerking heeft zich - dankzij de inzet van beide organisaties - ontwikkeld van een klant-leverancier relatie tot een écht partnership, waarin we elkaar op alle niveaus betrekken."

Over Schuberg Philis
Schuberg Philis is een innovatieve private onderneming en belangrijke speler op het gebied van bedrijfskritische outsourcing. Het bedrijf richt zich exclusief op IT-applicaties waar ondernemingen 24 uur per dag op moeten kunnen vertrouwen. Schuberg Philis garandeert klanten 100% functionele beschikbaarheid van deze systemen.

Schuberg Philis voldoet aan de strengste standaarden voor risicomanagement en corporate governance, en kan tegelijkertijd snel inspelen op klantbehoeften.

Voor meer informatie over Schuberg Philis, zie www.schubergphilis.com.




Ingezonden persbericht