KPN NV

KPN Nieuws

KPN levert Europese M2M-oplossing aan Pandigital

Datum

20 juli 2010

Nummer

052
KPN en het Amerikaanse Pandigital hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend voor draadloze datacommunicatie voor Pandigitals digitale fotoframes. KPN levert speciale simkaarten die ervoor zorgen dat de fotoframes overal in Europa draadloos kunnen worden voorzien van nieuwe beelden. Het partnerschap tussen KPN en Pandigital is vastgelegd in een meerjarige overeenkomst voor de Europese markt.

Pandigital (Dublin, Californië, V.S.) ontwikkelt en verkoopt digitale entertainment producten op meer dan 33.000 plaatsen in Noord- en Zuid-Amerika. Voor de introductie van zijn Photo Mail Digital Photo Frame heeft Pandigital gekozen voor KPN als leverancier van de Machine-to-Machine (M2M) oplossing.

Dankzij de data-uitwisseling op afstand kan, zonder tussenkomst van personen, een foto direct naar het fotoframe worden verstuurd. KPN biedt Pandigital één oplossing voor al zijn apparatuur in Europa.

KPN M2M Corporate werkt bij deze M2M-oplossing samen met Jasper Wireless. Dat Pandigital in Noord- en Zuid-Amerika al gebruik maakt van het Jasper Wireless platform, maakt de stap naar Europa voor Pandigital relatief eenvoudig. KPN is Jasper Wireless' voorkeurspartner voor Europa. De ondernemingen werken al samen bij overeenkomsten met Garmin (sinds 2009) en Konica Minolta (2010).

M2M-diensten
KPN is in Nederland marktleider in M2M-oplossingen, en heeft de ambitie de belangrijkste speler te zijn in de Europese Machine2Machine-markt. Met M2M-diensten wordt het voor bedrijven uit verschillende sectoren makkelijker om op afstand apparaten te besturen, te updaten en te beheren. Dit levert deze bedrijven kostenvoordelen op en biedt deze de mogelijkheid het serviceniveau te verhogen.

Voor meer informatie: