Ingezonden persbericht


Persbericht:

Wereld primeur: eerste onafhankelijke indoor skydive instructeuropleiding Indoor Skydive Roosendaal en Cios Goes/Breda ontwikkelen samen nieuwe opleiding

Roosendaal, 20 juli 2010

Nederland krijgt de eerste onafhankelijke Indoor skydive instructeuropleiding ter wereld. Deze wordt aangeboden door het CIOS Goes/Breda in samenwerking met Indoor Skydive Roosendaal. Tot nu toe was deze opleiding alleen mogelijk bij een Amerikaanse franchise organisatie waar de onafhankelijkheid nogal wat vragen opriep.

Indoor Skydive Roosendaal en het CIOS starten met de opleiding basis instructeur level 1, waarbij het trainen van recreanten centraal staat. Het is de bedoeling de opleiding in de toekomst verder uit te bouwen. Er wordt gedacht aan coaching binnen AFF opleiding, de opleiding voor parachutespringen. Daarnaast wordt ook training op nationaal en internationaal niveau aangeboden. Hiermee wil Indoor Skydive Roosendaal in samenwerking met CIOS het niveau van het (indoor) skydiven verhogen en de doelgroep van deze sport verbreden.

CIOS gaat het keuzevak Indoor Skydive Instructeur uitsluitend aan 3e en 4e jaars studenten aanbieden. Deze studenten beschikken al over didactische, motiverende, analytische en fysiologische basiskennis. Studenten die de opleiding afronden zijn daardoor direct gecertificeerd als Indoor Skydive Instructeur. Door een officiële accreditatie hoopt zowel CIOS als Indoor Skydive Roosendaal dat deze studenten op termijn, door o.a. internationale stages, hun kennis wereldwijd verspreiden.

Over Indoor Skydiven
Indoor Skydive centra zijn van origine een trainingsfaciliteit voor professionele skydivers en militairen. Het trainen en coachen in een windtunnel voelt heel natuurlijk aan, maar is weersonafhankelijk en veel efficiënter en effectiever dan buiten. Naast het verhogen van het niveau van deze professionele skydivers komen er in Roosendaal vele tienduizenden mensen voor het eerst in aanraking met de sport. Dit zorgt voor een vraag naar cursussen en training. De innoverende ondernemer Nicky Broos zag dit als kans en besloot samen met CIOS een les- /opleidingsplan op te zetten.

Nicky Broos heeft vanuit zijn skischool goede ervaringen met onder andere CIOS Goes/Breda. In begin jaren 90 was hij mede auteur van het 1e Nederlandse Skileerplan en weet hij hoe belangrijk zulke opleidingstrajecten zijn voor het professionaliseren van de gehele sporttak. CIOS reageerde erg positief op de plannen van Broos. Voor een opleidingsinstituut is het enorm belangrijk onderscheidend te zijn, met het aanbieden van deze opleiding verwachten ze in te kunnen spelen op de trend van unieke sporten.

Hoofdinstructeur van Indoor Skydive Roosendaal Bas Driessen is nauw betrokken bij het schrijven van het les-/opleidingsplan, alsmede het laten begeleiden en trainen van de studenten. In de toekomst moet dit gaan leiden tot instructeurs van een ander kaliber en wilt Indoor Skydive Roosendaal zichzelf met dit opleidingstraject onderscheiden binnen de internationaal sterk groeiende indoor skydive tunnelwereld.

Indoor Skydive Roosendaal bestaat in december 4 jaar en merkt dat door haar aanwezigheid de Nederlandse en Belgische skydivers op internationaal niveau veel hoger scoren dan voorheen. Wekelijks komen er veel mensen bij het indoor skydivecentrum op een recreatieve wijze in aanraking met de sport. De komst van Indoor Skydive Roosendaal heeft voor een flinke stijging in het aantal tandemsprongen en AFF-opleidingen gezorgd. Echter signaleren ze dat er momenteel een groot gat zit tussen Indoor skydiven en parachutespringen. Maar ook tussen het behaald hebben van AFF papieren en het deelnemen aan wedstrijden. Hiervoor wil Indoor Skydive Roosendaal plannen uitwerken zodat de sport wederom in zijn geheel een enorme boost krijgt na 4 jaar.

"Kennis is voorsprong," volgens Nicky Broos. "Wij willen de skydive sport op een hoger niveau brengen en meer mensen interesseren voor het spelletje, zo hebben wij 28 november a.s. als 1e primeur een open NK indoor skydiven op de planning staan waar elke skydiver op welk niveau dan ook aan mee kan doen. Iedereen is welkom om die dag te komen kijken. Het is een uitdaging om steeds meer mensen met de sport in aanraking te laten komen. Wij denken het indoor skydiven ook zeker te kunnen verbreden en verdiepen met de komst van de indoor skydive instructeuropleiding. CIOS wilt zich onderscheiden als opleidingsinstituut, de studenten willen een uitdagender lesprogramma en de bedrijfstak moet zich verder professionaliseren. In september starten de eerste selectie dagen en ik ben er zeker van dat we over 5 jaar positief terug kijken op de stappen die we nu genomen hebben.''
---