Gemeente Amersfoort

Persbericht gemeente Amersfoort - dinsdag 20 juli 2010

Oprit Hogeweg naar A28 afgesloten tot april 2011

De oprit van de Hogeweg naar de A28 (richting Zwolle) is vanaf 23 augustus 2010 tot april 2011 afgesloten voor het verkeer. Deze afsluiting is noodzakelijk vanwege de werkzaamheden aan de verbreding van de A28.

Gemeente Amersfoort en Rijkswaterstaat werken aan een betere verkeersdoorstroming op het knooppunt Hoevelaken. Rijkswaterstaat gaat hiervoor de A28 verbreden. Het afsluiten van de oprit is noodzakelijk voor de verbreding van het viaduct over de Hogeweg.

Omleiding verkeer naar A1 en A28
Het verkeer vanuit Amersfoort in de richtingen Amsterdam, Zwolle en Deventer wordt omgeleid via oprit 13 (Amersfoort-Noord/Vathorst) en oprit 14 (Hoevelaken). Voor verkeer dat van de A28 de stad in gaat, geldt geen omleiding.

Meer informatie over de werkzaamheden en een kaart van de omleidingroutes is te vinden op www.amersfoort.nl/A28hogeweg. Verdere informatie over de bereikbaarheid van Amersfoort is te vinden op www.amersfoort.nl onder 'verkeer en bereikbaarheid' (werkzaamheden) en vanaf half augustus wekelijks in de Stadsberichten in de huis-aan-huiskrant Amersfoort Nu.

Werkzaamheden Hogeweg
De werkzaamheden aan de Hogeweg tussen de Operaweg en de nieuwe afrit van de A28 zijn nagenoeg afgerond. Er wordt nog wel gewerkt aan de parallelweg. Het verkeer ondervindt de komende tijd wel hinder vanwege de werkzaamheden aan het viaduct.

Noot voor de redactie,

Gemeente Amersfoort