Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

'Miscellanea'
Tentoonstelling van Shelagh Keeley (Canada)
t/m wo 8 sep 2010
in Kunstvereniging Diepenheim

Shelagh Keeley exposeert gedurende de zomer werk in en om Kunstvereniging Diepenheim. Op de wanden van een speciaal geprepareerde ruimte van het Ottenhuis, een oud los hoes, maakte Shelagh Keeley een intieme tekeningeninstallatie op lokatie. In de Cultural Boxes (acht vitrinekasten van Arno van de Mark, die op steeds andere lokaties door andere kunstenaars worden 'ingevuld') zijn foto's te zien van exotische buitenruimtes die ze maakte naar aanleiding van haar reis door China.

In de expositieruimte van Kunstvereniging Diepenheim zelf hangt het meeste werk, soms dicht op elkaar gehangen tekeningen die een enorme wand vullen. Maar ook individueel werk. En ook zijn twee films die ze maakte te zien: Japan (108.13 min.) en Las Vegas (91.37 min.), beiden met muziek van Lewis Kaye

Haar tekeningen worden wel 'choreografieën van de geest' genoemd, wat verwijst naar haar opvallende manier van werken: een schijnbaar losse benadering en een directheid van tekenen waardoor de blik van de kijker als het ware over en langs de werken dwaalt en weer terugspringt. Kunst als een bewegend en veranderend fenomeen dat wordt aangestuurd door geest en denken.

Het Derde Tekeningencahier van Drawing Centre Diepenheim (Kunstvereniging Diepenheim) is geheel gewijd aan haar werk en is te koop voor E10,00. Bovendien heeft ze speciaal voor 'Miscellanea' een editie beschikbaar gesteld, Suzhou Gardens: Zhuozeng (humble administrators) garden, 2008 (oplage van 10 ex.). Deze is te koop bij Kunstvereniging Diepenheim.

Zo 5 sep geeft curator Arno Kramer een rondleiding langs haar werk en vindt er een tweegesprek plaats tussen Alex de Vries (auteur en adviseur op het gebied van kunst en cultuur) en Corrie van der Veen (curator NOG Collectie SNS Reaal) 15.00 uur: rondleiding
16.00: tweegesprek
E 2,50 entree

Zie ook: www.kunstvereniging.nl

EINDE PERSBERICHT