Duurzame Lovepack condooms deze week geintroduceerd


CULEMBORG, 20100720 -- Deze week worden Lovepack condooms geïntroduceerd. Lovepack zijn de eerste fair trade condooms ter wereld gemaakt van rubber uit duurzame bossen en ze zijn CO2 neutraal geproduceerd. Driedubbel verantwoord: safe seks, een faire betaling aan de rubberplanters en zorgzaam voor het milieu. Dus vrijen met een gerust geweten. Tenminste voor wie het met de eigen partner doet...

Lovepacks zijn er in vier soorten in frisse verpakkingen. Naast de Contact ultra dunne condooms zijn er ook bijvoorbeeld de Aphrodisiac gekleurde condooms met een passievrucht, rozen en vanille aroma.

Het natuurrubber voor de condooms komt van een plantage in Zuid India. Daar gaat men op een duurzame manier om met het milieu en met de rubberbomen. Hierdoor wordt de biodiversiteit bevorderd. Op de plantage wordt ook sociaal verantwoord gewerkt. De fair trade meerprijs voor elke kg rubber verbetert de levensomstandigheden van de arbeiders. `We hebben al meer dan ¤ 50.000 aan fair trade premies betaald' zegt Jeannine Durwael-Mathy van Lotika.` De arbeiders en het management beslissen gezamenlijk over de besteding van de meerprijs. Zo wordt er bijgedragen in de medische kosten van de arbeiders en de studie van de kinderen, en een aanvullend pensioen verstrekt.'

De Lovepack condooms worden geproduceerd in Duitsland. Duitse precisie zorgt voor de kwaliteit en betrouwbaarheid. De condooms zijn C02 neutraal. De 0,08 kg per condoom CO2 uitstoot wordt volledig gecompenseerd door het aanplanten van bomen en in de toekomst door kooktoestellen met zonne-energie ter beschikking te stellen aan plantagearbeiders in Zuid India.

LOTIKA verzorgt de distributie van de Lovepack condooms in de Benelux. `Alle producten van Lotika zijn vervaardigd met respect voor mens en milieu" zegt directeur Jeannine Durwael-Mathy die meer dan 30 jaar ervaring in fair trade heeft. "Door het kopen van deze producten kunnen consumenten op een gemakkelijke manier bijdragen aan een beter milieu en aan de positieverbetering van de producenten'.

Lovepack condooms zijn er in volgende variëteiten
CONTACT, transparante standaard condooms, extra dun
APHRODISIAC, gekleurd en met aroma: rozen (rood), passievrucht (roze) en vanille (geel)
MIXTURE, standaard, aphrodisiac en met ribbels en noppen
LOVE MACHINE, met een interne ring voor een steviger en langer durende erectie

Een 3-pack condooms kost ¤ 2,99 en een 12-pack ¤ 6,99