NIKE, Inc. kondigt veranderingen aan in uitvoerend management Groot-China en Noord-Amerika

BEAVERTON, Oregon (VS).--(BUSINESS WIRE)-- 20100720 --

NIKE, Inc. (NYSE:NKE) heeft vandaag nieuw regionaal leiderschap in Groot-China en Noord-Amerika bekendgemaakt in een aanhoudende poging groei te stimuleren en te versnellen in Nike’s grootste geografische markten.

Het doet Nike plezier om te mogen aankondigen dat Nike-veteraan Craig Cheek vicepresident en algemeen directeur wordt van Groot-China. Craig Cheek was voorheen vicepresident en algemeen directeur van Nike’s regio Noord-Amerika, waarbij hij toezicht hield op de groei in de Verenigde Staten en Canada. Cheek heeft bewezen het vermogen te hebben om grote bedrijven te besturen en te leiden en is een grote steun geweest bij het opbouwen van Nike’s onderneming in de regio Noord-Amerika. Cheek heeft diepgaand inzicht in de consumenten van Nike en is gedurende zijn 20-jarige loopbaan bij het bedrijf innovatieve strategieën blijven stimuleren aan de hand van product, verkoop en marketing. Cheek heeft verschillende senior management functies gehad op het gebied van verkoop en productontwikkeling, en in het algemeen bestuur van Nike. In deze nieuwe functie zal Cheek verantwoording afleggen aan Gary DeStefano, president van Global Operations voor Nike en hij vervangt Willem Haitink, die nu vicepresident en algemeen directeur wordt van de Converse-onderneming in de EMEA-regio (Europa, Midden-Oosten en Afrika).

In deze nieuwe rol zal Haitink toezicht houden op de activiteiten van Converse buiten het Verenigd Koninkrijk en verantwoording afleggen aan Nick Stowe, senior vicepresident van Converse International. Haitink was de afgelopen vijf jaar verantwoordelijk voor het stimuleren van groei in Groot-China en heeft Nike gevestigd als een duidelijke marktleider in deze regio. Gedurende deze periode was Haitink verantwoordelijk voor het aansturen van het team tijdens een succesvolle Olympische Spelen in Peking, waarbij het merk Nike werd opgebouwd, de relaties met consumenten werden versterkt en Nike’s aanwezigheid in de detailhandel werd verbeterd en vergroot. Hij is al meer dan 15 jaar werkzaam bij Nike, waar hij verschillende senior leidinggevende functies vervulde, waaronder algemeen directeur van Nike Mexico en van Nike’s ondernemingen in Centraal- en Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

Elliott Hill, een ervaren en resultaatgerichte leidinggevende, zal Cheek vervangen als directeur van de regio Noord-Amerika. Tot onlangs fungeerde Hill als vicepresident van Global Retail, belast met het rechtstreeks overbrengen van Nike’s groei- en innovatiepotentieel binnen het bedrijf naar de ondernemingen van de consument. Met Hill’s leiderschap bleef Nike merkgroei en onderscheiding van de concurrentie stimuleren in een uitdagende markt. Hill heeft meer dan 22 jaar ervaring met Nike en heeft verschillende managementfuncties op seniorniveau vervuld in de wereldwijde takken verkoop, product en retail van het bedrijf. In deze nieuwe rol als vicepresident en algemeen directeur van Noord-Amerika zal Hill verantwoording afleggen aan Gary DeStefano, president van Global Operations.

“Willem Haitink heeft de onderneming van Nike in Groot-China geleid om sterke groei te bereiken en nu verheugen we ons er op dat Craig Cheek het roer overneemt en het momentum in deze belangrijke regio doorzet”, aldus Gary DeStefano, president van Global Operations. “Craig zal ons voorwaarts leiden naar het bereiken van ons doel: het verdubbelen van onze omvang in China tegen 2015. Ons merk in Noord-Amerika blijft sterk en Elliott Hill blijft onze leidende positie in deze regio verstevigen. Met Hill’s ervaring blijven we in contact met onze klanten door ons te richten op ons branche-offensief en door de retailervaring binnen alle kanalen van distributie naar een hoger plan te tillen.”*

Over NIKE, Inc.

NIKE, Inc., gevestigd nabij Beaverton, Oregon (VS), is ‘s werelds belangrijkste ontwerper, verkoper en distributeur van authentieke sportschoenen, -kleding, -benodigdheden en -accessoires voor verschillende sport- en fitnessactiviteiten. Tot de 100%-dochterondernemingen van Nike behoren onder andere: Converse Inc., dat sportschoenen, -kleding en -accessoires ontwerpt, verkoopt en distribueert; Cole Haan, dat luxe schoenen, handtassen, accessoires en jassen ontwerpt, verkoopt en distribueert; Umbro Ltd., een toonaangevend in Groot-Brittannië gevestigd internationaal voetbalmerk en Hurley International LLC, dat schoeisel, kleding en accessoires voor actiesporten en voor jongeren (als streetware) ontwerpt, verkoopt en distribueert. Kijk voor meer informatie op: nikebiz.com.

* De gemarkeerde paragraaf bevat zogenaamde “forward-looking statements” (op de toekomst gerichte uitspraken) die betrekking hebben op risico’s en onzekerheden die ervoor kunnen zorgen dat de werkelijke resultaten wezenlijk anders zijn. Deze risico’s en onzekerheden worden van tijd tot tijd nauwkeurig omschreven in rapporten die door NIKE, Inc. zijn ingediend bij de Amerikaanse S.E.C., waaronder formulier 8-K, 10-Q, en 10-K.

Kijk voor meer informatie, waaronder multimedia materialen, op: www.nikemedia.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
NIKE, Inc.
Investeerdersrelaties:
Kelley Hall, 503-532-3793
of
Contactpersoon media:

New York medialijn, 212-367-4447

Ticker_symbol NYSE:NKE