Strandpaviljoen Het Strand introduceert zak-asbakjes


KATWIJK, 20100720 -- Op 20 juli start Strandpaviljoen Het Strand in Katwijk met de verkoop van Barkadera zak-asbakjes. Henny Schaap - eigenaar van Strandpaviljoen Het Strand - is blij met de verkoop van Barkadera zak-asbakjes. "Dit sluit perfect aan bij ons continu streven om méér aan het milieu te doen dan de wet- en regelgeving van ons verlangt".

Dit streven heeft er toe geleid dat strandpaviljoen Het Strand bekroond is met het hoogst te behalen niveau van het internationale keurmerk GEEN KEY - namelijk het gouden niveau. Steeds meer bedrijven hebben een GREEN KEY, dit is hét internationale keurmerk voor milieuvriendelijke bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche. Op bedrijven met een GREEN KEY wordt bewust omgegaan met het milieu en de natuur, zonder dat dit ten koste gaat van service, het comfort en de kwaliteit.

Het initiatief vloeit voort uit het strandbeheerders overleg dat periodiek plaatsheeft in het kader van de verkiezing "Beste Strandpaviljoen van Nederland" 2010. De verkiezing "Beste Strandpaviljoen van Nederland" 2010 is een initiatief van Stichting Nederland Schoon, Koninklijke Horeca Nederland en StrandNederland.nl en wordt dit jaar voor de tweede keer georganiseerd.

Met de verkiezingen willen organisatoren KHN, Stichting Nederland Schoon en Strand Nederland de strandbezoekers betrekken bij het schoonhouden van de stranden en paviljoens. Sinds de invoering van de schoonste strandverkiezing zijn onze stranden dubbel zo schoon geworden. De criteria voor het mooiste strandpaviljoen zijn `schoon', `duurzaam', `service' en `sfeer'.





Ingezonden persbericht