Ingezonden persbericht


Hilversum, 15-07-2010

CASH OP ZOLDER: SIPKE JAN BOUSEMA IN DE BAN VAN DE VEILING

Deze zomer zendt de AVRO het nieuwe programma Cash op Zolder uit. In het van oorsprong Britse programma dat vorige week zeer goed is ontvangen met 595.000 kijkers, gaat presentator Sipke Jan Bousema samen met een taxateur op bezoek bij mensen thuis. Zij gaan op zoek naar objecten met een mogelijk bijzondere en verborgen waarde om de spullen uiteindelijk te veilen. Met de opbrengst laten de eigenaars een specifieke wens in vervulling gaan.

In de tweede aflevering van Cash Op Zolder reist Sipke Jan samen met taxateur Frederik Baerveldt af naar Eersel waar zij op bezoek gaan bij Doortje en haar vriend Frank. Zij hebben een LAT-relatie en wonen slechts vijfhonderd meter bij elkaar vandaan. Het stel heeft het gezamenlijke verlangen om samen een donzige pup te kopen en wel een echte rashond.

Om deze wens in vervulling te laten gaan, speurt taxateur Frederik naar objecten die volgens hem goed verkocht kunnen worden op een veiling. Als hij op Doortjes zolder snuffelt wordt hij zeer enthousiast over een stel eeuwenoude crucifixen. Ook een Friese staartklok en een oude doopjurk van Doortjes vader vindt Frederik geschikt voor de veiling. Maar of deze en overige objecten genoeg opbrengen om een pup te mogen verwelkomen, zal pas blijken op de veiling. De veiling staat wederom garant voor een spannend slot van de uitzending.

Doortje besloot om niet alles op de veiling te verkopen, maar een aantal objecten via internet aan te bieden. Kijkers de geĂŻnteresseerd zijn, kunnen daarop bieden via de internetveiling op cashopzolder.avro.nl.

Cash op Zolder om 20.55 uur op Nederland 2.


---