NOVA

20-07-2010

Derde onderhandelingsweek paars-plus
VVD, PvdA, GroenLinks en D66 proberen nog altijd tot een paars-pluskabinet te komen. De derde onderhandelingsweek is begonnen en D66-leider Alexander Pechtold liet vandaag weten dat er deze week knoppen doorgehakt moeten worden. In NOVA vanavond een gesprek met politicoloog Rinus van Schendelen. Hij acht de kans op paars-plus net zo groot als de kans op nachtvorst.

Peter Mandelson: The Third Man
Hij stond samen met Tony Blair en Gordon Brown aan de basis van New Labour. Peter Mandelson, bijgenaamd the Prince of Darkness, schreef zijn memoires over zijn leven in de Britse politiek. De oud-minister, spindoctor en eurocommissaris Mandelson spaart in zijn boek The Third Man niemand. Hij laat geen spaan heel van zijn politieke 'vrienden' Blair en Brown.

Italië in de ban van samenzwering
Silvio Berlusconi ligt weer onder vuur nu in twee maanden tijd drie leden van zijn regering zijn opgestapt vanwege een corruptieschandaal. In de Italiaanse media wordt al gesproken van een illegale samenzwering met de naam P3, vanwege de gelijkenissen met de beruchte vrijmetselaarsloge P2 die in de jaren '80 werd ontmaskerd. Ook zou Silvio Berlusconi zelf een rol vervullen in deze samenzwering.

Presentatie: Tom Kleijn

(Onderwerpen onder voorbehoud)