Ingezonden persbericht


Nijmegen, maandag 19 juli 2010


Fietsen, fietsen en fietsen met de Vierdaagsefeesten

De maandag van de Vierdaagsefeesten is traditiegetrouw een minder drukke avond. 's Middags wel heel druk, ook in verband met de inschrijvende wandelaars, maar 's avonds is het lekker flaneren in de straten. De 30 podia hebben de pleinen en parken en straten wederom goed gevuld. Maar wat te doen met alle fietsen?

In het hele drukke afgelopen weekend waren er geen mobiliteitsproblemen. De gemeente heeft al van te voren aangekondigd dat de parkeergarages in het centrum na 18.00 uur alleen nog uitgereden kunnen worden (en dus niet meer bereikbaar zijn om te parkeren), er zijn extra gratis fietsenstallingen ingericht en transferia aan beide zijden van Nijmegen. De NS laten 325 extra treinen rijden. Een rondje door de stad laat tot onze tevredenheid zien dat de bezoekers van de Vierdaagsefeesten de auto massaal laten staan en gebruik maken van het openbaar vervoer en de fiets.

Gistermiddag zijn er door de gemeente zelfs nog extra stallingmogelijkheden voor fietsen bijgemaakt. Toch voorzien we dat niet alle fietsen terecht zullen kunnen in de gratis stallingen. Wij vragen daarom iedereen om de fiets niet aan een deur vast te maken of voor een nooduitgang, trap of doorgang te zetten (bijvoorbeeld bij de brug De Snelbinder naar Lent). Les 2 voor volgend jaar: nog meer fietsenstallingen!

Bezoekersaantallen Vierdaagsefeesten 2010

Zaterdag: 181.000 bezoekers
Zondag: 223.000 bezoekers
Maandag: 145.000 bezoekers


---





Ingezonden persbericht