Ingezonden persbericht


www.beverwijk.nl

College krijgt elektrische scooter in bruikleen

Het college van B&W kan het komende half jaar gebruik maken van een elektrische scooter. De scooter is in bruikleen aangeboden door het Duurzaam Mobiliteits Centrum in Beverwijk.

Met het rijden op een elektrische scooter draagt het college zichtbaar bij aan de discussie over het gebruik van voertuigen op alternatieve brandstoffen, gericht op de vermindering van de belasting van de luchtkwaliteit. Al eerder had het college de wens om twee elektrische bedrijfswagens aan te schaffen. Dit is echter niet doorgegaan omdat provinciale subsidie uitbleef.

Het is de gemeente Beverwijk ernst om te komen tot een verduurzaming van de mobiliteit binnen de gemeente. Niet alleen door ruimte te geven aan ondernemingen zoals het Duurzaam Mobiliteits Centrum. Het college gebruikt de scooter ook als een aanzet tot nieuwe gedachtevorming over de mobiliteit van de medewerkers. Als de ambtelijke organisatie verhuist naar het nieuwe stadhuis op het Stationsplein, zullen minder ambtenaren dan nu met de auto naar het werk komen. Als zij voor het werk de gemeente ingaan, zijn aanvullende vervoersmiddelen nodig; de elektrische scooter kan daarbij een rol spelen.

Beverwijk, 20 juli 2010