Ingezonden persbericht


Persbericht 20-04-2010

Fonds Pop Over Zee zet eerste uitwisselingsproject op

Datum en tijd van Haagse bands tijdens Gentse Feesten bekend

Zoals al eerder bekend werd gemaakt mogen Starcatcher en Bombay Show Pig optreden tijdens de Gentse Feesten door middel van een uitwisselingsproject met Muziekstad Gent. De bands waren gescout door hun optreden in de Haagse PopWeek. Ze zijn geselecteerd op basis van hun live performance en opgenomen songs die te vinden zijn op diverse online media, waaronder Myspace.

20 juli zullen Starcatcher en Bombay Show Pig hun kunsten vertonen in de Kinky Star Club, een van de populairste muziekclubs van de stad. Kinky Star is tevens een alternatief platenlabel en is daarmee belangrijk in de Gentse alternatieve scène. Het tijdschema voor 20 juli is ook bekend, Starcatcher speelt om 22:00 uur, Bombay Show Pig om 00:00 uur.

Dit uitwisselingsproject wordt mogelijk gemaakt door het Fonds Pop Over Zee.

2010 wordt het laatste jaar dat het Fonds Pop Over Zee bestaat. Het fonds wil een FPOZ Festival gaan organiseren, mogelijk gemaakt door bands en acts die support hebben gehad van het Fonds Pop Over Zee. Waar en wanneer dit festival plaats gaat vinden zal later bekend worden gemaakt.

Fonds Pop Over Zee is een fonds speciaal voor Haagse bands, acts, DJ's of andere artiesten en is in het leven geroepen door de Gemeente Den Haag en het Haags Pop Centrum. Dit stimuleringsfonds helpt muzikanten met internationale ambities aan een financiële ondersteuning voor buitenlandse tournee 's en optredens. Inmiddels zijn al meer dan 40 Haagse acts via FPOZ de grens over gegaan richting ruim 15 landen.

Fonds Pop over Zee is een project van het Haags Pop Centrum.

Voor meer informatie kijk op www.fondspopoverzee.nl