KNHS

Teams EK Jeugd Dressuur bekend
23 juni 2010
Goud Young Riders

ERMELO (KNHS) Bondscoach Tineke Bartels (Hooge Mierde) heeft vandaag, woensdag 23 juni, bekend gemaakt welke combinaties er zullen afreizen naar de verschillende Europese Kampioenschappen voor de jeugd. Het EK Junioren en Young Riders wordt van 20 tm 25 juli verreden in het Duitse Kronberg. Het EK Ponys vindt plaats in Engeland in Bishop Burton van 27 juli tm 1 augustus.

Bondscoach Tineke Bartels verkeert dit jaar in de luxe positie te beschikken over kaders welke bestaan uit meerdere EK-waardige combinaties. Nadat de resultaten van de observatiewedstrijden naast elkaar waren gelegd, kwam deze samenstelling als beste naar boven. Bartels: Vanwege het grote aantal talentvolle combinaties was de keuze voor het uiteindelijke team niet makkelijk. Ik ben ervan overtuigd dat ook de drie reservecombinaties de paarden zodanig voor elkaar hebben dat zij direct een teamplaats op kunnen vullen, mocht dit nodig zijn. Ik heb er alle vertrouwen in dat we met deze teams een goed resultaat neer gaan zetten en hoop dan ook dat een grote schare oranjefans ons komt aanmoedigen tijdens het EK Junioren en Young Riders in het hol van de leeuw Duitsland en uiteraard ook bij de ponys in Engeland.

De volgende amazones mogen deelnemen aan de Europese Kampioenschappen:

Young Riders:
Robin Beekink (Heeswijk Dinther) - Pablo (v. Ferro) Angela Krooswijk (Prinsenbeek) - Revino (v. Rohdiamant) (reservepaard BMC Roman Nature)
Michelle van Lanen (Uden) - Incredible (v. Voltaire) Danielle van Mierlo (Maasland) - BMC Ucento (v. Metall) Reserve:
Marjolein Cho Chia Yuen (St. Anthonis) - Chos Pepper (v. Pablo)

Junioren:
Danielle Houtvast (Puth) - Rambo (v. Gribaldi)
Stephanie Kooyman (Rotterdam) - Winston (v. OO Seven) Anne Meulendijks (Heeze) - MDH Ohio (v. Indoctro) Teddy Wiedeler (Middenbeemster) - Seigneur (v. Le Vainqueur) (reservepaard Topper)
Reserve:
Kimberly de Jongh (Achtmaal) - Inspekteur (v. Darwin)

Ponys:
Maria van den Dungen (Amsterdam) - Rembrandt DDH (v. Renoir) Dana van Lierop (Lierop) - Lord Champion (v. Le Champion) (reservepony Wengelos Ricardo (v. Coelenhage's Purioso))
Antoinette te Riele (Weert) - Golden Girl (v. FS Dont Worry) (reservepony Dynasty (v. Deinhard B))
Suzanne van de Ven (Lierop) - Majos Cannon (v. Marchi) Reserve:
Justine Mudde (Laren) - Wonderboy (v. Dressman I)

Bondscoach: Tineke Bartels
Teamveterinair Junioren en Young Riders: Henk van Dijk Teamveterinair Ponys: Arie Hoogendoorn

Een korte toelichting op de uiteindelijke gekozen teamsamenstelling:

Young Riders
Robin Beekink werd na haar bijna 70% score tijdens de CHIO Cup in Rotterdam met Pablo opgenomen in het A-kader Young Riders. Rabo Talententeamlid Angela Krooswijk nam vorig jaar nog deel aan het Europees Kampioenschap voor Junioren met BMC Roman Nature, dit jaar mag de kersverse Nederlands Kampioene Young Riders met Revino proberen de Nederlandse eer hoog te houden. Mocht Revino onverhoopt geblesseerd raken, dan mag zij deelnemen met haar tweede troef BMC Roman Nature. Michelle van Lanen wist afgelopen weekend tijdens Rotterdam met het paard Incredible overtuigend de CHIO Cup te winnen. Danielle van Mierlo maakt al enige tijd deel uit van het A-kader met BMC Ucento en presteert zeer constant, wat een prettige waarde is in een team.

Junioren
De 12-jarige Rambo werd bij de junioren door amazone Danielle Houtvast vakkundig naar de overwinning gestuurd tijdens de CHIO Cup in Rotterdam. Stephanie Kooyman heeft zich binnen zeer korte tijd met twee paarden in het B-kader gereden en behaalde zeer verrassend de derde plek op het NK in de Steeg. Daarmee heeft Stephanie zich ruim voldoende bewezen. De resultaten van de laatste vijf wedstrijden waaraan Nederlands Kampioene Junioren Anne Meulendijks met het paard MDH Ohio heeft deelgenomen bestaan unaniem uit A-kader scores. Teddy Wiedeler is met twee paarden opgenomen in het A-kader. Tineke Bartels heeft in eerste instantie gekozen om deze amazone met de 11-jarige Seigneur in het team op te nemen. Mocht Seigneur om welke reden dan ook niet deel kunnen nemen, kan zij haar tweede paard Topper inzetten.

Ponys
Maria van den Dungen, Dana van Lierop en Antoinette te Riele hebben vorig jaar al ervaring op kunnen doen tijdens het EK in Moorsele, waar de equipe tweede werd onder leiding van toenmalig bondscoach Christa Laarakkers. Dana en Antoinette kunnen beiden ook nog een beroep doen op de reserveponys Wengelos Ricardo en Dynasty, mocht dit nodig zijn. Voor Suzanne van de Ven wordt Bishop Burton haar eerste Europees Kampioenschap. Zij heeft in korte tijd laten zien bij de top te behoren.

Foto: Young Riders Goud! tijdens EK dressuur in Ermelo 2009