Gemeente Utrecht

Utrecht gaat meer handhaven op foutparkeren

Parkeercontroleurs in Utrecht gaan vanaf aanstaande dinsdag 20 juli ook buiten de betaald parkeren gebieden controleren op fout parkeren. Tot nu toe controleerden zij dit alleen in de binnenstad en andere betaald parkeren gebieden. Het gaat hier om een proef van een aantal weken. Ook de politie handhaaft op foutparkeren in de hele stad.

Parkeercontroleurs van de gemeente beboeten nu al automobilisten die niet of onvoldoende betalen of verkeerd staan geparkeerd binnen betaald parkeren gebieden. Auto's die hinderlijke of gevaarlijke situaties opleveren worden weggesleept.

Foutparkeren is voor veel inwoners en ondernemers van de stad één van de grootste ergernissen. Het vorige college gaf de afdeling Parkeren opdracht te onderzoeken of foutparkeren ook buiten de betaald parkeergebieden aangepakt kan worden. Daarom start dinsdag deze proef. De doelstelling is de leefbaarheid te vergroten en ergernissen weg te nemen.

Parkeerbon
De pakkans voor foutparkeerders wordt dus groter. Het minimale bedrag van een parkeerbon is ¤60. Als weegslepen nodig is, kost dat de foutparkeerder ¤ 345. De boetes worden verwerkt via het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB).