Belgische Federale Overheid


21 juli: (Inter)Nationale Feestdag ?!

Datum: 16 juni 2010

`Millenniumparcours'
Ontdek tijdens de Nationale Feestdag in Brussel de 8 Millennium Ontwikkelingsdoelstellingen. Loop het Millenniumparcours - geschikt voor jong en oud - en maak op een speelse manier kennis met de 8 doelstellingen die de wereldwijde armoede helpen bestrijden. Men kan er ook leuke prijzen winnen en meer te weten komen over de Belgische Ontwikkelingssamenwerking.

Millenniumdoelen?
In 2000 kwamen België, en 188 andere VN-lidstaten, overeen om door middel van 8 doelstellingen de belangrijkste armoedeproblemen in de wereld tegen 2015 aan te pakken. Om dit te realiseren voorziet België, als een van de weinige landen in de wereld, 0,7% van zijn bruto nationaal inkomen voor ontwikkelingshulp. Tijdens de Nationale Feestdag toont de Belgische Ontwikkelingssamenwerking haar resultaten in de strijd tegen de armoede en nodigt ze iedereen uit om de Millenniumdoelen mee te helpen realiseren.

Toffe animaties
Bezoek de stand in de Regentschapsstraat, u zal er zeker niet naast kunnen kijken. Een grote digitale klok telt af naar 2015, en andere animaties staan opgesteld in een interactief `millenniumparcours'. Zo kunt u op 21 juli zelf de armoede bestrijden, ziektes zoals HIV onder de aandacht brengen, de gelijkheid tussen mannen en vrouwen benadrukken... en nog veel meer.

Kom dus op 21 juli zeker langs, want ook op onze (Inter)Nationale Feestdag verdienen de ontwikkelingslanden onze aandacht!

Praktisch:
Wat: Millenniumparcours
Wie: Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking
Waar: Regentschapsstraat 32-56, vlakbij het Justitiepaleis Wanneer: 21 juli, doorlopend van 10 tot 24u
Prijs: Gratis
Meer info: www.dg-d.be