Gemeente Duiven


Aanwijzing losloopterreinen honden


----------
Het college van Burgemeester en Wethouders heeft een aanwijzingsbesluit genomen voor elf losloopterreinen voor honden. Dit besluit ligt vanaf donderdag 22 juli 2010 gedurende zes weken ter inzage bij de balie Sector Grondgebied in het gemeentehuis van Duiven, Kastanjelaan 3 te Duiven. Deze balie is op werkdagen geopend van 08.30 uur tot 12.30 uur. Belanghebbenden, die door dit besluit rechtstreeks in hun belang menen te zijn getroffen, kunnen tijdens de genoemde periode van zes weken (dus ingaande 22 juli) op grond van de Algemene Wet Bestuursrecht een bezwaarschrift indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders.

In het aanwijzingsbesluit zijn elf losloopterreinen aangewezen. Het gaat om vereenvoudiging op papier; het opnieuw juridisch vastleggen van de huidige praktijk in één besluit. Voor alle terreinen geldt dat deze, op basis van verschillende eerdere aanwijzingsbesluiten, al jaren in gebruik zijn als losloopterreinen. Hierover komen nagenoeg geen overlastklachten binnen. Ook niet naar aanleiding van de eerder genomen openbare raadbesluiten over losloopterreinen in het kader van het Hondenbeleid 2008-2011 (december 2008 en oktober 2009) en daaruit voortgekomen communicatie naar burgers.

Op deze losloopterreinen mogen de honden loslopen en hoeft de hondenpoep niet te worden opgeruimd. De gemeente ruimt deze hondenpoep iedere twee weken op. De hondentoiletten zijn de afgelopen weken al verwijderd. Deze locaties worden zo ingericht dat ze onderdeel gaan uitmaken van hun omgeving.