Gemeente Zwolle

`Wondere wereld' in Stedelijk Museum

bloemenschilderij

In het Stedelijk Museum aan de Melkmarkt is tot en met zondag 12 september de expositie `De wondere wereld van Maya Wildevuur' te bezichtigen. De kunstenares exposeert naast haar mooiste schilderijen ook haar sieraden en kledingontwerpen.

Maya Wildevuur (Deventer, 1944) is geboeid door alles wat leeft en wat er om haar heen gebeurt. In haar werk beperkt ze zich niet tot slechts één stijl of schildertechniek. Zo omvat haar oeuvre acryl op doek of papier, aquarellen, gemengde techniek en zeefdrukken. Veel voorkomende thema's in Wildevuur haar werk zijn bloemen, dieren, landschappen, mensen en hun gevoelens. Ook invloeden van reizen naar bijvoorbeeld Thailand, Italië, Portugal, Gambia en Sri Lanka komen terug in haar schilderijen.

Bloemen

Na haar studie aan de kunstacademie in Enschede verzorgde Maya Wildevuur met haar bedrijfje 'Maya's Kunstnijverheid' kunstzinnige bloemarrangementen. Daarna kwam de textiel. Deze discipline resulteerde uiteindelijk in haar zijdecollages. Een boeket bloemen dat ze kreeg bij de opening van haar eerste galerie in het Drentse Hooghalen, werd de aanzet tot een aquarel.

Gaandeweg maakten haar zijdecollages plaats voor schilderijen, die direct opvielen door het gebruik van sterke contrasterende kleuraccenten. Vooral haar klaprozenvelden worden gekenmerkt door kleur en levensvreugde.

Rondleiding door kunstenares

Omdat Maya Wildevuur ook bekend is om haar kleurrijke kleding worden ook diverse fleurige outfits en enkele privésieraden tentoongesteld. Bij de expositie hoort het boek `De Schatkamers Van Maya Wildevuur'. Daarnaast geeft de kunstenares op de zondagen 1 augustus en 12 september om 14.30 uur een rondleiding langs haar werk. Op zondag 15 augustus verzorgt ze van 13.00 tot 17.00 uur een schilderworkshop. Deelname kost EUR 50,- p.p. (incl. materiaal).

* Meer informatie: www.stedelijkmuseumzwolle.nl