Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.45 uur

Utrecht, 21-07-2010

Vleesmes

UTRECHT Agenten hielden aan het begin van de nacht van dinsdag 20 op woensdag 21 juli een jongen aan, die een mes bij zich had.

Net na middernacht kreeg de politie de melding dat een jongen met een groot vleesmes over de Hondsrug liep. Meerdere politie-eenheden gingen ter plaatse en agenten zagen de jongen lopen, met zijn handen achter zich. Gezien het feit dat hij vermoedelijk een groot mes bij zich had, trokken twee agenten hun pistool en geboden de jongen zijn handen te tonen. Daarin had hij inderdaad een groot mes. De agenten boeiden de verdachte vervolgens en namen het mes in beslag.

De jongen, 15 jaar oud en afkomstig uit de gemeente Vianen, bleek geestelijk verward te zijn en was suïcidaal. Hij is naar het politiebureau overgebracht en is daar ingesloten.

Voorwiel

UTRECHT Door cameratoezicht werd een man op dinsdagavond 20 juli betrapt op diefstal. Hij kreeg nachtelijk onderdak in het politiebureau.

Rond 23.15 uur zag een politiemedewerker via cameratoezicht dat een man op de Kalverstraat het voorwiel van een fiets demonteerde en meenam. Agenten gingen ter plaatse en troffen de verdachte in de omgeving aan. Hij had inderdaad het gestolen wiel bij zich. De agenten hielden de verdachte, een 40-jarige man uit Utrecht, aan en namen het wiel en de bijbehorende fiets in beslag. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek ingesloten.

Onder invloed tegen verkeerslicht

UTRECHT Een automobilist botste op dinsdagavond 20 juli tegen een verkeerslicht. Hij bleek te veel gedronken te hebben.

Rond 21.15 uur reed een 36-jarige automobilist uit Vleuten over het Gandhiplein. Daar raakte hij de macht over het stuur kwijt en botste tegen een verkeerslicht. Het verkeerslicht viel tegen een lantaarnpaal.

De Vleutenaar kon op eigen kracht uit de auto komen. De politie en ambulance gingen ter plaatse. Uit een blaastest bleek dat de Vleutenaar een behoorlijke slok te veel op had. Een getuige bevestigde dat de man voor het ongeval slingerend over de weg reed. Hij werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar is ter bepaling van zijn bloedalcoholgehalte door een arts bloed bij hem afgenomen. De uitslag daarvan laat enkele weken op zich wachten.

De Vleutenaar mocht na onderzoek het ziekenhuis verlaten en werd naar het politiebureau overgebracht. Hij bekende onder invloed van alcohol achter het stuur te hebben gezeten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Straatrover aangehouden

UTRECHT Een getuige achtervolgde op dinsdagavond 20 juli een straatrover. Dankzij een goed signalement konden agenten de verdachte even later aanhouden.

Rond 22.20 uur zette een 68-jarige vrouw uit Utrecht haar fiets op de Westerkade neer. Zij pakte haar huissleutels en draaide de voordeur van het slot. Vervolgens hoorde zij een geluid achter zich, zag dat een man haar tas van haar fiets rukte en er hard mee wegrende. Het slachtoffer riep een passerende fietser te hulp. De fietser ging achter de verdachte aan en belde tegelijkertijd 1-1-2. Hij gaf de vluchtrichting en een goed signalement van de verdachte door. De getuige hield telefonisch contact met de politiemeldkamer en bleef zijn positie doorgeven. Uiteindelijk raakte hij hem in de omgeving van de Jacob Oosterbaanstraat kwijt.

Aan de hand van het goede signalement keken agenten in de omgeving naar de verdachte uit. Zij troffen de verdachte, een 29-jarige man uit Utrecht, op de Croesestraat aan en hielden hem aan. De verdachte had de tas weggegooid, maar die werd teruggevonden, alleen bleek de portemonnee te zijn verdwenen. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en is ingesloten. Hij blijkt een veelpleger te zijn.

Man steelt televisie

UTRECHT Een inbreker ging er op dinsdagavond 20 juli met een televisie vandoor.

Rond 18.00 uur kwam een bewoner van een woning aan de Hoveniersstraat thuis. Daarbij zag hij een man bij de deur van de brandgang staan. De man had een groot tv-scherm in zijn handen en liep daarmee weg. De bewoner informeerde bij meerdere buren of bij hen iets was gestolen, maar dat bleek niet het geval. Kort daarna kwam een andere bewoner, een 30-jarige Utrechter, thuis. Hij ontdekte dat bij hem was ingebroken en dat onder andere zijn televisie was gestolen.

Signalement

Lichtgetinte man, ± 35 jaar, normaal postuur en kort donker haar. Hij droeg een zwart petje met Nike-logo, rood T-shirt, rode korte broek en Nike Airmax sportschoenen.

Aan getuigen die de verdachte met de televisie hebben zien lopen en aan mensen die menen de verdachte te (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Utrecht stad op telefoonnummer 0900-8844.

Vrouw mishandeld

UTRECHT Een man mishandelde op dinsdagavond 20 juli een vrouw. Hij werd aangehouden.

Rond 21.30 uur kreeg de politie de melding dat een vrouw overstuur op de Turfstraat zou staan en dat zij was mishandeld. Agenten gingen ter plaatse en spraken met de vrouw, 22 jaar oud en afkomstig uit Nieuwegein. Zij verklaarde op de Turfstraat ruzie te hebben gekregen met een man, waarvan zij alleen de voornaam kende. Daarbij had de man haar bij haar keel gepakt. Een vriendin van het slachtoffer, kwam haar te hulp en wist haar te ontzetten.

Agenten stelden een onderzoek in de omgeving in. Zij zagen de verdachte, een 39-jarige man uit Utrecht, op de Amsterdamsestraatweg lopen en hielden hem aan. Hij is naar het politiebureau overgebracht en is daar voor nader onderzoek ingesloten. Het slachtoffer deed aangifte. De vermoedelijke aanleiding was dat de man dacht dat de vrouw iets van hem had gestolen.