Universiteit van Tilburg

Persbericht 21 juli 2010

Tilburg University Summer School gestart met 50% meer studenten

Meer dan honderdvijftig studenten uit alle delen van de wereld volgen van 16 juli tot 13 augustus de internationale Tilburg University Summer School (TUSS). Naast de gebruikelijke talencursussen en Statistiek zijn er dit jaar twee nieuwe zomercursussen gestart: Filosofie en Internationaal ondernemerschap.

Tijdens de Welcome Day op 16 juli opende rector magnificus Philip Eijlander de eerste officiële editie van de Tilburg University Summer School, gevolgd door een kleurrijke netwerkact. Na een succesvolle piloteditie vorig jaar, beleeft deze tweede editie een forse toename van het aantal studenten, waarvan de helft van buiten de Universiteit van Tilburg komt. De Tilburg University Summer School is gericht op internationale studenten uit binnen- en buitenland.

Speciaal voor de zomercursus Filosofie is de Amerikaanse hoogleraar Simon Critchley ingevlogen vanuit New York. Hij is sinds 2009 in deeltijd verbonden aan de UvT. De nieuwe cursus Internationaal ondernemerschap is een initiatief van het Brabant Center of Entrepreneurship, een samenwerkingsverband tussen de Universiteit van Tilburg en de Technische Universiteit Eindhoven. BCE stimuleert ondernemerschap onder studenten door middel van een bachelor- en een masterprogramma, lunchlezingen en het TUSS programma International Entrepreneurship.

Naast de zomercursussen is ook dit jaar weer voorzien in een sociaal programma zodat de studenten elkaar, de universiteit en Tilburg en omstreken beter leren kennen. Op zaterdag 17 juli werd de studenten een Tilburg City Quiz aangeboden door de gemeente Tilburg en wethouder van onderwijs Marieke Moorman verwelkomde hen in het Huis van de Wereld. De Tilburgse Kermis zorgde direct voor een feestelijk stadsonthaal.

Met de speciale Summer School Sports Card kunnen de studenten onbeperkt terecht in het sportcentrum van de universiteit en op de woensdagavonden staan de Muzenconcerten in de tuin van de universiteit op het programma. Iedere vrijdagavond is er een Movie Night met Nederlands- en Engelstalige films. Op de zaterdagen worden bovendien een citytrip naar Amsterdam, een roeiclinic met Vidar en een bezoekje naar Brouwerij de Koningshoeve georganiseerd. De Tilburg University Summer School wordt op 13 augustus feestelijk afgesloten met een Farewell Barbeque.

Zie voor meer informatie www.tilburguniversity.nl/summerschool.