Provincie Drenthe

rangeerterrein te Hoogeveen

Bodemsanering; locatie: Spoorgat Wbb 5 en rangeerterrein te Hoogeveen

Onderwerp: Bodemsanering; locatie: Spoorgat Wbb 5 en rangeerterrein te Hoogeveen, evaluatieverslag inclusief nazorgplan. Gedeputeerde staten van Drenthe maken bekend dat zij op 17 mei 2010 een evaluatieverslag van een sanering hebben ontvangen van Stichting Bodemsanering NS. Het betreft de locatie Spoorgat Wbb 5 en rangeerterrein te Hoogeveen, gemeente Hoogeveen.

In het najaar van 2009 is een sanering uitgevoerd. Op 3 november 2009 hebben gedeputeerde staten van Drenthe ingestemd met het deelsaneringsplan. De doelstelling volgens dat deelsaneringsplan was dat de bodem geschikt gemaakt zou worden voor het gebruik van de toekomstige functie 'industrie' (rangeerterrein).

Uit het evaluatieverslag blijkt dat hieraan is voldaan.In het kader van de Wet bodembescherming, artikelen 39c en 39d, zijn gedeputeerde staten van Drenthe van plan in te stemmen met het evaluatieverslag inclusief nazorgplan. Voor informatie kunt u contact opnemen met de projectleider bodembeleid, de heer L. Wallinga, telefoonnummer (0592) 36 58 82.