Politie Drenthe

Woensdag 21 juli 2010

Provincie Drenthe, 21-07-2010

Aanrijding A28 met auto te water

DE WIJK Dinsdagmiddag zijn drie autos betrokkken geraakt bij een kop-staart aanrijding op de A28. Een 46-jarige automobilist uit Eext verkeek zich op de snelheid van de auto voor hem. Door een inhalende vrachtauto werd er geremd, waardoor hij op de auto van zijn voorligger botste. Deze raakte een derde auto, die van de weg raakte en op de kop in de sloot terechtkwam. Deze bestuurder, een 41-jarige man uit Bedum, kon zelf uit de auto komen. Geen van de betrokkenen liep noemenswaardig letsel op.

Politie zoekt getuigen ongeval letsel met doorrijder

ELIM Dinsdagavond even voor 23.00 uur kreeg de politie een melding van een ongeval op de Perebomenweg. Daar zat een 43-jarige man uit Elim bij de kruising met de Tuindersweg gewond op de grond. Hij was bestuurder van een motor, die tegen een boom stond. Het leek in eerste instantie op een eenzijdig ongeval, maar onderzoek ter plaatse leerde dat er een tweede voertuig bij dit ongeval betrokken is geweest. Uit aangetroffen sporen is vastgesteld dat het om een voertuig moet gaan in de specifieke kleur KLM-blauw. Dit voertuig, dat beschadigd moet zijn, is niet aangetroffen. De motorrijder is gewond overgebracht naar het Scheperziekenhuis in Emmen met verwondingen aan zijn hoofd en schaafplekken op zijn rug en mogelijk enkele gebroken ribben. Hij droeg geen helm tijdens het ongeval.

De politie is op zoek naar de andere betrokkene en naar eventuele getuigen omdat nog niet duidelijk is wat hier is gebeurd. Getuigen en betrokkene worden verzocht om contact op te nemen met de politie in Hoogeveen op telefoon 0900 8844.

Resultaten aangekondigde verkeerscontrole

Bij de controle in Zuid Oost Drenthe zijn dinsdag vijf bekeuringen uitgedeeld aan automobilisten die hun gordel niet droegen. Verder is van een 39-jarige man uit Scheemda het rijbewijs ingevorderd. Hij reed over de N374 met een snelheid van 147 km/u, 67 te veel.

Bestemd voor de media

Wilt u in contact komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen van maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 08.00 tot 13.00 uur.