Politie Rotterdam Rijnmond

BEDREIGING

MAN AANGEHOUDEN VOOR BEDREIGING

Datum publicatie: 21-07-2010 08:43

ROTTERDAM-WEST - Politieagenten hielden in de nacht van maandag op dinsdag een man aan die verdacht wordt van bedreiging.

Maandagavond werd bij de politie een ruzie in een woning aan de Indrapoerastraat gemeld. Agenten gingen hier rond elf uur naartoe. In de woning troffen ze een man en een vrouw aan. De man gaf aan geen Nederlands te spreken. De agenten wilden toch graag met hem in gesprek om zo te achterhalen wat er gebeurd was.

De man draaide zich vervolgens weg van de agenten. Hij liep naar een raam en sprong van de eerste verdieping naar beneden. Hij werd niet meer achterhaald.

Er werd aangegeven dat de gevluchte man illegaal in Nederland verbleef en dat hij de vrouw bedreigde.

De agenten verlieten de woning en gaven aan dat de vrouw contact op moest nemen met de politie zodra de man zich weer liet zien.

Dat gebeurde nog diezelfde avond. Ongeveer een uur na de eerste melding werden de agenten weer naar het adres geroepen. Hier aangekomen bleek dat de man in de hal voor de woning zat. Op het moment dat hij de agenten zag ging hij er opnieuw vandoor. De agenten gingen er direct achteraan.

In eerste instantie zagen ze de verdachte niet meer. Na een verdere zoektocht zag een van de agenten hem liggen onder een auto. Ook nu probeerde hij de benen te nemen. Op de Barton Wiltonkade werd hij aangehouden.

De 30-jarige man is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten in afwachting van het verdere onderzoek.