Politie Rotterdam Rijnmond

ONDER INVLOED

MAN AANGEHOUDEN VOOR RIJDEN ONDER INVLOED

Datum publicatie: 21-07-2010 09:45

ROTTERDAM-ZUID - De politie heeft dinsdagavond een 64-jarige man aangehouden, omdat hij beschonken achter het stuur zat.

Agenten reden rond half negen langs een café aan de Doklaan, toen ze een auto achteruit een parkeervak uit zagen rijden. Toen de bestuurder de agenten zag, reed hij weer terug het vak in.

Toen de agenten de man aan wilden spreken, kwam er plotseling een andere man tussenbeide. Hij beweerde de zoon van de bestuurder te zijn, dook de auto in en griste de autosleutels uit het contact. Zijn vader had volgens hem niet gereden.

De agenten verzochten de man uit te stappen. Die stond vervolgens te tollen op zijn benen door naar alle waarschijnlijkheid een behoorlijke hoeveelheid alcohol. De man weigerde een blaastest te doen. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar weigerde hij nogmaals meerdere malen te blazen. Uiteindelijk werd bij de verdachte bloed afgenomen.

De 64-jarige Rotterdammer kreeg een rijverbod van 24 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Wanneer hij dit weer terug kan verwachten, hangt mede af van de uitslag van de bloedproef.