Politie Gelderland-Zuid

Vierde avond Vierdaagsefeesten

Nijmegen, 21-07-2010 o Ook op de vierde avond van de Vierdaagsefeesten was de sfeer gemoedelijk. Door het warme weer was het tot laat nog druk in de stad. Om 3.30 uur werd de calamiteitenverlichting op de Molenstraat aangezet om het resterende publiek te stimuleren naar huis te gaan. Bij de podia op de Waalkade en het Koningsplein was het erg druk. Daar werden ook tussen 23.00 en 23.30 uur de lichtkranten aangezet met het verzoek om een andere locatie te bezoeken. In totaal werden 11 aanhoudingen verricht, zes verdachten zijn inmiddels met een bekeuring heengezonden.

Op het Trajanusplein werd een dronken 27-jarige man uit IJsselstein aangehouden. Een vriend van hem, een 33-jarige inwoner van Utrecht, bemoeide zich daarmee en wilde niet weggaan. Dit resulteerde uiteindelijk ook in zijn aanhouding. Beide mannen werden na ontnuchtering in de dronkemanscel met een bekeuring heengezonden.

De andere vier bekeuringen waren voor vechten op straat (bij het Kelfkensbos), baldadigheid (Stationsplein) en wildplassen in combinatie met het opgeven van een valse naam (Stockumstraat).

Op het Hunnerpark werd een 37-jarige man uit Arnhem aangehouden voor het bezit van harddrugs. Van hem werden 4 XTC-pillen, een buisje GHB en een flesje frisdrank met vermoedelijk GHB in beslaggenomen. Hij zit nog vast op het politiebureau.

Verder werden op de Nassausingel, de Vlaamsegas en de Molenstraat nog drie verdachten aangehouden voor (eenvoudige) mishandeling. Twee van hen, een 22-jarige Nijmegenaar en een 25-jarige man uit Hoogeveen, worden verdacht van het slaan van een beveiligingsmedewerker. Deze drie verdachten worden nog gehoord.

Dinsdagavond is geen grootschalige alcoholcontrole gehouden.

(11)

Laatst gewijzigd 21-07-2010 11:20 | © Regio Gelderland-Zuid |